Spring til indhold
Nyhed

Odenses seniorer inviteres op på cyklen i juni

27-05-2020

Man bliver aldrig for gammel til at cykle. Det sætter Cyklisternes By fokus på med kampagnen Cykelglade Seniorer i hele juni 2020.

I juni sætter Cyklisternes By igen fokus på at få flere seniorer op på cyklen. Det handler hverken om at køre hurtigst eller længst - men om at opleve glæden ved at cykle og opleve nye sider af sin by sammen. For at gøre det nemt at komme i gang inviteres seniorerne med på en række guidede cykelture.

Der er 25 guidede ture på programmet til vidt forskellige steder. Turene går fx til Lumby Mølle, Tusindårsskoven, Holluf Pile og Stige Ø, og der er forskellige temaer for turene, fx den nye bymidte, det historiske Odense, Odenses supercykelstier, tre kirker, Danmarks Grønneste Storby og Odense under besættelsen.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) opfordrer Odense seniorer til at hoppe med på turene:

- I denne tid tørster vi alle efter at komme ud og være sammen med andre igen, være aktive, nyde naturen og opleve noget sammen. Her er de guidede cykelture for seniorer et fantastisk tilbud, som jeg slet ikke kan opfordre nok til at deltage i. For lige så vigtigt som det er at vaske hænder, holde afstand og passe på hinanden i denne tid - lige så vigtigt er det at holde fast i at komme ud og få frisk luft og motion hver dag.

Cykling er sundt for kroppen

En daglig cykeltur giver mere energi og er suveræn motion for hele kroppen, fordi du ikke belaster muskler og led for meget. Samtidig er en cykeltur en rigtig god måde at være sammen med andre på, mens man holder den anbefalede afstand til hinanden. På alle kampagnens guidede ture følges naturligvis sundhedsmyndighedernes aktuelle anbefalinger ift. afstand, hvor mange man må være samlet osv.

Karsten Modin, overlæge og afdelingsleder i Odense Kommune, bakker op om kampagnen - og særligt i denne tid, hvor landet har været lukket ned pga. corona-pandemien:

- Sundhedsfremmende aktiviteter målrettet seniorer kan øge deres sundhed og gøre dem mindre modtagelige for sygdom og dermed øge modstandskraften overfor fx COVID19. Det er derfor vigtigt, både for folkesundheden generelt set og for den enkelte, at vi holder fast i få motion og holde os sunde og raske. Her er cykelkampagnen en oplagt mulighed, da den sagtens kan gennemføres forsvarligt, og den samlede sundhedsmæssige gevinst er betragtelig.

Om kampagnen

Kampagnen Cykelglade Seniorer er tænkt som en pendant til Cyklistforbundets kampagne "Vi cykler til arbejde". Kampagnen Cykelglade Seniorer henvender sig i stedet blot til de, der ikke længere arbejder - altså odenseanere, der er gået på pension eller efterløn.

Man deltager i kampagnen ved at registrere sine daglige cykelture i et skema i hele juni 2020. Det udfyldte skema afleveres eller indsendes til Cyklisternes By ved kampagnens afslutning. Så deltager man i lodtrækningen om gavekort til Cityforeningen. Drømmen er, at kampagnen kan give et lille skub i retning af, at flere seniorer tager cyklen lidt oftere i det daglige.

For at gøre det lidt nemmere at komme rigtig meget op på cyklen, inviteres alle byens seniorer med på en række guidede cykelture i løbet af juni. Turene er af forskellig længde. Det gælder for dem alle, at der køres i et tempo, hvor alle kan være med. Man skal ikke tilmelde sig til turene på forhånd - blot møde op på det angivne mødested og -tidspunkt.

Se programmet for de 25 guidede cykelture og læs mere om kampagnen på www.cyklisternesby.dk

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31

Rasmus Bach Mandø, kontorchef for Trafik og Mobilitet, tlf.: 51 48 00 71 - for interview

Dea Seeberg, projektleder, deass@odense.dk - faktuelle spørgsmål