Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune indfører ekstraordinær nødpasning i påsken

03-04-2020

Odenses skoler og dagtilbud udvider nu mulighederne for nødpasning i påskeferien, så forældre, der arbejder i kritiske funktioner i samfundet, kan få passet deres børn uden for den normale åbningstid.

Foto: Colourbox

COVID-19-krisen påvirker mange arbejdspladser, børn og forældre, som oplever en usædvanlig hverdag. Derfor tilpasser Odense Kommune nu også pasningstilbuddet til den særlige situation. Normalt er dagpleje, børnehuse og skoler helt lukket i helligdagene omkring påske, men i år bliver det anderledes.

- Vi slår dørene op nogle få steder i påsken og er endda klar til at rede op for aftenen til de børn, der ikke har andre muligheder for pasning, når forældrene tager sig af de kritiske funktioner i samfundet. Jeg er glad for, at vores medarbejdere vil tage en tørn i deres oprindelige ferie, så vi kan bakke op om de forældre, der også tager en tørn for os alle under COVID-19-krisen, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Forældrene er blevet informeret om tilbuddet om den udvidede nødpasning i påsken via e-boks, MitBarn og Aula i denne uge. Kun få har meddelt, at de har behov for nødpasning ud over de første tre hverdage i uge 15, hvor der er den samme nødpasning i skole og dagtilbud, som under de første uger med nedlukning. Dog tilbyder dagplejen og børnehusene også disse tre dage aftenpasning.

Tøv ikke, hvis behovet opstår akut

Tilbuddet om udvidet nødpasning i skole og dagtilbud i selve påskedagene er for familier, hvor forældrene arbejder i kritiske funktioner i samfundet og som kan have vagter på skæve tidspunkter. 

En række forældre står stand-by som en del af sundhedsberedskabet, og hvis de skulle blive kaldt akut på arbejde i påskeugen, står kommunen stadig klar med en hjælpende hånd, selv om de ikke på forhånd har tilmeldt sig nødpasningen. 

- Mange befinder sig i en presset periode på både job og i familien. Det er en svær tid - ikke mindst for de familier, hvor mor og far bliver kaldt på arbejde med kort varsel. Nogle har en omgangskreds, der kan hjælpe til - andre har ikke. Det er på ingen måde skamfuldt at bede om hjælp til nødpasning for at kunne få hverdagen til at hænge sammen - det er kun rimeligt, at vi giver en god mulighed for at få børnene passet, siger Susanne Crawley Larsen.

Foreløbigt er 90 børn i skolealderen meldt til den almindelige nødpasning henover de første tre dage i uge 15, mens kun tre er tilmeldt den ekstraordinære nødpasning i påskedagene. I dagtilbudsalderen gælder det, at i alt 192 børn er tilmeldt nødpasning de tre dage op til påskeferien, mens tre på nuværende tidspunkt er tilmeldt den ekstraordinære nødpasning i påskedagene.

Fakta om udvidet nødpasning i påsken i dagpleje, børnehuse og skoler

• Tilbuddet om udvidet nødpasning i påsken fra 9.-13. april gælder for forældre, der er ansatte i samfundskritiske funktioner i den offentlige eller private sektor - f.eks. ældre- og sundhedssektoren, sociale tilbud, sikring af infrastruktur, politi eller transport- og forsyningsvirksomheder. 
• Forældrene skal have afsøgt alle relevante pasningsmuligheder. 
• Tilbuddet om udvidet nødpasning i påsken gælder alle børn helt op til 9. klasse.
• Det gælder også for børn, der normalt går i en privat skole, institution eller pasningsordning.
• Den konkrete åbningstid vil være forskellig det enkelte sted - alt afhængigt af forældrenes behov.
• Forældre skal ikke betale ekstra for at benytte den udvidede nødpasning.
• Hvis der opstår et akut behov i løbet af uge 15, skal man kontakte sin skoleleder eller institutionsleder (telefonnumre findes her).

• For dagpleje skal man på hverdage kontakte sit dagplejedistrikt mellem kl. 6 og 8. Dagplejen Nord på telefon 65515992, Dagplejen Syd på telefon 65515870, Dagplejen Vest på telefon 65515678. I helligdagene ringer man direkte til dagplejelederen i distriktet).

Find altid opdateret information om COVID-19 på Odense Kommunes hjemmeside

Kontaktinformation

Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand, mobil: 30604419, sucl@odense.dk