Spring til indhold
Nyhed

Odense forventer snarlig genåbning for besøg på plejecentre

08-05-2020

Der har i mange uger været besøgsforbud på landets plejecentre og bosteder. Nu begynder samfundet så småt at åbne op igen, og meget snart vil det være muligt at besøge sine pårørende på kommunes institutioner. Odense Kommune er klar til åbning, så snart der ligger nogle endelige retningslinjer fra sundhedsmyndighederne. De ventes at komme mandag. 

Siden starten af april har det ikke været muligt for pårørende at besøge landets plejecentre og bosteder. Odense Kommune vil tillade besøg, så snart de endelige retningslinjer foreligger. Ældre- og Handicaprådmand Søren Windell (K) siger:

- Det er en svær situation, som beboere og pårørende står i. Det er rigtig hårdt ikke at kunne mødes, og vi glæder os virkelig meget til, at vi igen kan åbne op for besøg. Personalet har gjort en flot indsats for at sikre trygge og hyggelige rammer, men det er ikke helt det samme, når børn eller børnebørnene ikke kan komme på besøg. De fleste pårørende har udvist stor forståelse, og nu går der heldigvis kun et par dage mere"    
 
Enkelte andre kommuner er så småt begyndt at lempe på restriktionerne, men Odense Kommune har valgt at vente på de endelige retningslinjer fra myndighederne. Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) ser frem til den gradvise genåbning og håber, at retningslinjerne snart er klar, så genåbningen kan begynde: 

- Vi vil rigtig gerne følge alle retningslinjer og anbefalinger for at lave en tryg og sikker genåbning. Men på et tidspunkt bliver vi nødt til at se, hvor længe vi kan vente. Vi håber, at der kommer retningslinjer mandag, men hvis der ikke gør, må vi revurdere situationen. Der er et klart behov for, at pårørende igen kan komme på besøg og se deres kære"
 
Odense Kommunes strategi med tæt at følge myndighedernes retningslinjer, har reduceret smitterisikoen på kommunens institutioner markant. Indtil videre har der hverken været smittede blandt personale eller beboere på kommunens plejecentre. 
 
 

Kontaktinformation

Søren Windell, Ældre- og Handicaprådmand, 30 70 36 93