Spring til indhold
Nyhed

Nyt tiltag fra Odense Bibliotekerne: Book en bibliotekar online

20-03-2020

Nu er der godt nyt til Odenses studerende og alle andre, som savner den personlige rådgivning fra en bibliotekar på det lokale bibliotek. Fra i dag fredag den 20. marts lancerer Odense Bibliotekerne et nyt tilbud til sine brugere: "Book en bibliotekar online". Dermed får alle interesserede mulighed for at booke en personlig, online rådgivning fra en bibliotekar via Odense Bibliotekernes hjemmeside, odensebib.dk. Tilbuddet vil være tilgængeligt i hele Odense Bibliotekernes lukkeperiode, som pt. strækker sig t.o.m. den 29. marts 2020.

Grafik: Odense Biblioteker og Borgerservice

Odense Bibliotekerne har længe tilbudt ordningen "Book en bibliotekar", hvor man kan bestille tid til personlig vejledning hos en bibliotekar på biblioteket. Med coronakrisens indtog er der dog opstået visse udfordringer i forhold til servicen. For hvordan er det fortsat muligt at yde en god, personlig vejledning, når alle byens biblioteker er lukkede, og alle ansatte må arbejde hjemmefra? Løsningen ligger nu klar: Bibliotekerne rykker tilbuddet online!

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) er begejstret for det nye tiltag og bifalder Odense Bibliotekernes kreativitet:

- Når man står i en helt ekstraordinær situation, gælder det om at tænke både kreativt og smart. Dét gør Odense Bibliotekerne med tilbuddet "Book en bibliotekar online". Selvom bibliotekerne er lukkede, så formår de på fineste vis at bruge de mange teknologiske muligheder, vi trods alt har til rådighed, til at hjælpe Odenses borgere - og specielt de studerende, som lige nu sidder hjemme og skal have studier og opgaver til at fungere trods nedlukningen af Danmark.

Hent hjælp til opgaver, og få gode tips til litteratur, musik og online-tilbud

Hvis du booker en bibliotekar online, kan du få hjælp til et emne efter eget valg i en halv time. Her kan du bl.a. få assistance til at finde materialer online til din opgave eller til at navigere rundt i bibliotekets og nettets online-tilbud. Bibliotekaren sidder også klar til at give dig nyttige tips til f.eks. at finde en god roman på e-Reolen eller til at opdage ny og god musik. Du skal dog være opmærksom på, at bibliotekets ansatte pt. også er afskåret fra den fysiske bogsamling og derfor kun kan hjælpe med at søge titlerne frem til senere brug, når bibliotekerne åbner igen.

Sådan booker du en bibliotekar online

Hvis du gerne vil booke en bibliotekar online, skal du bestille tid senest 1-2 dage, før du har brug for hjælp. Du kan booke en tid i tidsrummet kl. 9.00 - 15.00 alle hverdage. Du bestiller tid ved at udfylde formularen på odensebib.dk/page/book-bibliotekar, og her vælger du selv, om mødet mellem dig og bibliotekaren skal foregå via telefon eller online. Hvis vi ikke har tid på det valgte tidspunkt, kontakter vi dig, for at finde et andet tidspunkt, der passer dig.

 

Netbiblioteket holder altid åbent

Selvom Odense Bibliotekerne holder lukket, kan du altid besøge netbiblioteket på odensebib.dk/net. Her kan du bl.a. læse danske og udenlandske aviser i Pressreader, lære nye sprog med Mango Languages sprogkurser, se film via Filmstriben og låne lyd- og e-bøger på eReolen.dk og eReolen Go (for børn). Her i bibliotekernes lukkeperiode er der endda skruet ekstra op for udlånet af e-bøger og film, så det nu er muligt at låne ti bøger og ti film samtidigt mod tidligere to.

 

Tid og sted:

"Book en bibliotekar online" er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Bookning af et møde (på 30 minutter) skal ske via bibliotekets hjemmeside: odensebib.dk/page/book-bibliotekar. Mødet foregår pr. telefon eller online efter eget valg. Der er tider tilgængelige i tidsrummet kl. 9.00 - 15.00 alle hverdage.

Tilbuddet "Book en bibliotekar" er tilgængeligt for alle i hele Odense Bibliotekernes lukkeperiode, som varer t.o.m. den 29. marts 2020.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31

Kent Skov Andersen, chef for Biblioteker og Borgerservice, tlf.: 20 12 44 00