Spring til indhold
Nyhed

Nyt hellested i Bolbro

17-08-2020

Mandag den 17. august indvier by- og kulturrådmand Jane Jegind og social- og beskæftigelsesrådmand Brian Dybro et nyt hellested for udsatte i Bolbro. Hellestedet er et af projekterne i områdefornyelsen i Bolbro og er blevet til i samarbejde med Beskæftigelses- og Socialforvaltningen.

Bolbro er et sted, hvor der er plads til alle. Det har helt fra begyndelsen været en af grundtankerne i "Dit Bolbro - områdefornyelse". De mange borgere og interessenter, der har været involveret i områdefornyelsen, har gjort det klart, at den mangfoldighed, som kendetegner Bolbro, er noget af det vigtigste at holde fast i, når bydelen fornyes. Og bl.a. derfor er der nu blevet etableret et nyt hellested i Bolbro.

Rådmand Jane Jegind (V) glæder sig over det meget stærke signal fra de involverede om, at områdefornyelsen skal være for alle:

- En områdefornyelse er ikke kun en fysisk indsats, hvor parker og pladser fornys og gøres mere indbydende. Det er et forløb, hvor vi løfter en bydel ved dels at bygge nyt, og dels ved at fremhæve og forbedre de eksisterende kvaliteter. Samtidigt rummer områdefornyelsen også et socialt aspekt, og her er det vigtigt, at Bolbro fortsat skal kunne rumme alle former for fællesskaber. Der skal være plads til alle, og det er hellestedet med til at understrege. Jeg er glad for, at vi husker alle borgerne i fornyelsen af Bolbro, siger hun.

Hellestedet i Bolbro bliver det fjerde af slagsen i Odense, og det skal være med til at skabe trygge steder for brugerne og give styrket tryghed for de øvrige odenseanere i lokalområdet. Hellestedet skal være et frirum, hvor mennesker uden tag over hovedet og andre udsatte kan finde ro, socialt samvær og ly for vind og vejr. Det handler om at inkludere alle. Og netop inklusion er en af grundidéerne bag områdefornyelsen, forklarer beskæftigelses- og socialrådmand, Brian Dybro (F):

- I Odense arbejder vi for, at alle skal have et godt liv. Det betyder, at Odense skal være en by med plads til alle. En by, hvor alle skal kunne føle sig trygge. Derfor er det vigtigt, at vi tænker folkene på gaden ind i alle sammenhænge og særligt i by- og områdefornyelse, og et hellested som dette er altså med til at gøre livet på gaden meget mere trygt - både for de udsatte odenseanere og for alle andre, der lever og bor i byen, siger han.

Etableringen af hellesteder spiller ind i Odense Kommunes strategi "Den inkluderende by", som Boligformidlingen i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen arbejder med.

Det første hellested blev etableret i Odense i 2010, og siden har flere andre danske og udenlandske byer ladet sig inspirere af det, der nu kaldes "Odense-modellen".

Indvielse af det nye hellested

By- og kulturrådmand Jane Jegind og beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro indvier i fællesskab det nye hellested i Bolbro mandag den 17. august kl. 12.30. Alle er velkomne.

Hellestedet ligger på Richard Møller Nielsens Plads mellem Rømersvej og Stadionvej 45.

Dit Bolbro - områdefornyelse

Det nye hellested i Bolbro er det tredje sted, der bliver indviet i "Dit Bolbro - områdefornyelse". Det første sted var Cirkuspladsen, som blev indviet i foråret 2019, det andet sted var en ny park for unge, som blev indviet i december 2019. Derudover er vejkrydset ved Træøen blevet fornyet, og i disse dage starter arbejdet med Hauges Plads og et nyt bystrøg langs Middelfartvej op.

Projektet har fået navnet "Dit Bolbro - områdefornyelse", fordi områdefornyelsen handler om, hvad de, der bor i Bolbro, ønsker sig mere og mindre af. Derfor inviteres beboere og andre interesserede også med ind i arbejdsgrupper for de enkelte projekter.

Bolbro skal områdefornyes for i alt 30 millioner kroner. De 20 millioner kroner er finansieret af Odense Kommune, og de resterende 10 millioner kroner er tildelt af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Ud af de 30 millioner kroner er de 3,3 millioner kroner prioriteret til indsatser for socialt udsatte i Bolbro.

Læs mere om "Dit Bolbro - områdefornyelse" på odense.dk/ditbolbro eller følg projektet på Facebook og Instagram.

Kontaktinformation

By- og kulturrådmand Jane Jegind, tlf. 20 91 10 31

Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro, tlf. 24 62 11 18

Projektleder for "Dit Bolbro - områdefornyelse" Rikke Falgreen Mortensen, tlf. 30 12 07 58