Spring til indhold
Nyhed

Nu kan karantæneramte odenseanere få biblioteksbøger bragt til døren

20-05-2020

I denne tid savner mange at tage i teatret, til koncert eller mødes til festlige lejligheder. Men for en særlig gruppe borgere er savnet ekstra stort. På grund af corona-virus er de isolerede i deres hjem og kan ikke uden videre deltage i kulturlivet - eller besøge biblioteket. Dette afsavn forsøger Odense Hovedbibliotek nu at afhjælpe med en udvidelse af "Biblioteket kommer"-ordningen, der bringer bøger ud til borgere, som ikke selv kan komme på biblioteket.

Odense Hovedbibliotek har i flere år tilbudt den populære ordning "Biblioteket kommer", der én gang om måneden leverer biblioteksmaterialer hjem til ældre og personer, som ikke selv har mulighed for at besøge biblioteket - enten på grund af sygdom eller handicap. Nu har Odense Hovedbibliotek så besluttet at udvide den gratis ordning, så den også omfatter de odenseanere, som pga. corona-virus må blive hjemme i selvvalgt karantæne for at passe ekstra godt på helbredet.

Når man er tilmeldt ordningen, kan man bestille materialer telefonisk og efterfølgende få dem bragt ud eller sat til side på biblioteket, så pårørende kan hente dem. Udlånstiden er to måneder, og den udvidede ordning fortsætter så længe, at der er behov for den.

- Bøger er med til at åbne verden for os, og det er ikke rimeligt, at folk skal være afskårede fra gode læseoplevelser, fordi de må passe ekstra godt på sig selv eller andre i denne tid. Vi har et godt digitalt tilbud, men det er ikke alle borgere, der er fortrolige med disse muligheder, og her er "Biblioteket kommer" en dejlig løsning, hvor vi bringer forfatterne og deres historier direkte til døren. Jeg er oprigtig glad for, at vi kan udvide denne løsning, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Litteraturen giver oplevelser sammen og hver for sig

Selvom Odenses biblioteker delvist er ved at åbne op igen, er der nemlig fortsat borgere, som ikke kan komme på besøg af frygt for smitte. Dem vil Odense Bibliotekerne gerne gøre noget særligt for.

- Vi udvider vores "Biblioteket kommer"-ordning, fordi vi ved, at det vil gøre en stor forskel for vores isolerede medborgere. De fortæller, at de savner os og følelsen af at læse en god bog. Forhåbentligt kan denne gruppe snart besøge os igen, men indtil da giver vi dem muligheden for at bestille bøger hos os og få dem bragt til døren, fortæller Jens Winther Bang Petersen, leder af Odense Hovedbibliotek.

Litteraturen skal ikke kun ses som en måde at fordrive den lange ventetid på. Jens Winther Bang Petersen mener også, at den kan berige borgernes liv på andre måder:
 

- Jeg håber, at initiativet vil være med til at øge livskvaliteten hos dem, som ikke kan forlade deres hjem i øjeblikket. Det fantastiske ved litteraturen er jo, at den giver os mulighed for at rejse til ukendte steder og møde nye mennesker og kulturer - helt uden at gå uden for en dør. Desuden har litteraturen en særlig, samlende kraft, der indbyder til, at man kan dele sine læseoplevelser i forskellige fællesskaber - også selvom man har læst en bog hver for sig.

Tilmelding

Hvis du ønsker at være med i "Biblioteket kommer"-ordningen, skal du skrive en mail til Odense Hovedbibliotek på bv@odense.dk. Du kan også ringe og tilmelde dig ordningen mandage og onsdage i tidsrummet 10.00-12:30 på tlf. 2051 0899. Har du spørgsmål til ordningen, kan du kontakte teamleder Michael Linde Larsen på tlf.: 5142 8709 eller via mail: mil@odense.dk

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31

Jens Winther Bang Petersen, leder af Odense Hovedbibliotek, tlf.: 51 54 44 40