Spring til indhold
Nyhed

Magiske Dage Odense aflyses i 2020

25-08-2020

Grundet Covid-19-situationen er der taget beslutning om at aflyse Magiske Dage Odense 2020. Aflysningen gælder alle planlagte aktiviteter, herunder koncerterne med Odense Symfoniorkester.

Kreditering: Erling Hollmann, OFA

Odense summer normalt af magi og eventyr i efterårsferien 15.-17. oktober, når Magiske Dage Odense fortryller byen. Men sådan bliver det desværre ikke i år på grund af den ekstraordinære situation med Covid-19.

Efterårsferien i Odense er lig med magi. Gaderne fyldes med fantastiske skabninger og udklædte børn, mens luften er fyldt med stærke og vildfarne besværgelser. Op mod 20.000 gæster byen, og 75 procent af dem kommer fra andre landsdele og udlandet, især fra Tyskland og Norge.

Festivalen har aktiviteter for både børn og unge, og de fleste af gæsterne er børn i alderen 8-12 år. Sammen med forældre eller bedsteforældre deltager børnene i alt lige fra en magisk togrejse, ansigtsmaling, trolddomsakademi og koncerter til magisk nærkamp mod de onde magter. Den seneste udvikling med stigende smitte i Danmark betyder, at Magiske Dage Odense vurderer, at det ikke vil være ansvarligt at afvikle årets festival.

- Vi har med spænding fulgt med i udviklingen og til det sidste håbet på, at vi kunne gennemføre en form for festival med diverse tilpasninger og sikkerhedsforanstaltninger. Vi mener imidlertid ikke, at vi kan levere den levende og intense festival omkring en stor fælles oplevelse, vi gerne vil. Men vores gæsters og samarbejdspartneres sikkerhed vil til enhver tid komme i første række, selvom vi selvfølgelig er meget kede af at skulle aflyse Magiske Dage, siger Martin Petersen, afdelingschef i Fritid og Kultur, By- og Kulturforvaltningen.

Beskyttelsesbesværgelse

Magiske Dage kaster under sædvanlige omstændigheder et ekstra skær af eventyr over Odense, og da langt størstedelen af gæsterne kommer udenbys fra, er festivalen også et godt vindue for Odense, ligesom andre dele af byen nyder godt af de mange mennesker i byen.

I 2020 bliver festivalen dog nødt til at benytte sig af en særlig beskyttelsesbesværgelse. En besværgelse, der både beskytter festivalens gæster, aktører og Odenses borgere. Det betyder en aflysning af Magiske Dage Odense i 2020, og det beklager projektleder for Magiske Dage, Søren Dahl Mortensen.

- Festivalen gør Odense til en legende by, men når vi ikke kan sikre det i år, så forsvinder magien, og vi ønsker selvfølgelig først og fremmest at passe godt på både gæster, aktører og øvrige odenseanere. Vi arbejder selvfølgelig allerede på højtryk med, at vi forhåbentlig næste år kan skabe en fantastisk festival igen større og bedre end nogensinde, lover Søren Dahl Mortensen.

Hos Odense Bibliotekerne, arrangør af Magiske Dage Odense, ser chef Kent Skov Andreasen frem mod næste års festival.

- Vi står med et meget stort ansvar, når vi har med børn og unge at gøre. Vi vil ikke risikere, at den festlige ramme vi sætter op på trods af alle forholdsregler alligevel ikke kan sikre gæsterne under festivalen med så mange mennesker samlet. Vi har aktiviteter i hele byen, og de fleste af dem kan kun gennemføres med en vis form for fysisk kontakt mellem gæster og aktører, udtaler Kent Skov Andreasen, chef for Odense Bibliotekerne, der er arrangører af Magiske Dage Odense og uddyber:

- Men det bliver uden den magi, der bærer festivalen, og det ønsker vi ikke. Vi samler kræfterne og ser frem til at levere en endnu mere fantastisk festival til næste år med nye aktiviteter, som vi vil vente med at løfte sløret for.

Kontaktinformation

Martin Petersen, Afdelingschef for Fritid og Kultur, By- og Kulturforvaltningen, tlf.: 30 71 43 07

Kent Skov Andreasen, Chef for Biblioteker og Borgerservice, tlf.: 20 12 44 00

Søren Dahl Mortensen, Projektleder Magiske Dage Odense, tlf.: 23 41 39 15