Spring til indhold
Nyhed

Ledighedstal for februar stiger i Odense

31-03-2020

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i februar 2020 er 4.624 fuldtidspersoner. Det svarer til 4,8 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune. De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er steget fra 4,7 % i januar til 4,8 % i februar 2020. Tallene fra februar bliver frigivet fra Danmarks Statistik på et tidspunkt, hvor Beskæftigelses- og Socialforvaltningen har fokus på at afbøde konsekvenserne af corona-krisen.

Ledighedstallene fra Danmarks Statistik offentliggøres som vanligt med en måneds forsinkelse, og tallene fra februar afspejler derfor ikke, at tusindvis af danskere i de seneste uger har mistet deres arbejde på grund af corona-virus. Af samme årsag har beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro heller ikke den sædvanlige opmærksomhed på ledighedstallet for den seneste måned.

- Det er aldrig rart at se ledighedstallet bevæge sig den forkerte vej, men lige nu er mine tanker og mit fokus på de mange mennesker, der på den ene eller anden måde er blevet ramt af corona-krisen. Det er mennesker, der helt uforskyldt er endt i en meget vanskelig situation. Dem skylder vi vores fulde opmærksomhed og al den hjælp, vi kan give, siger Brian Dybro.

Selvom beskæftigelsesindsatsen er suspenderet i Danmark, og der blandt andet ikke skal afholdes lovpligtige samtaler med ledige, tager medarbejderne i jobcentret i Odense kontakt til ledige odenseanere som et frivilligt tilbud for at hjælpe dem bedst muligt på vej mod uddannelse og beskæftigelse - også i denne vanskelige tid. Samtidig sørger virksomhedskonsulenter for at følge det lokale arbejdsmarked tæt og tilbyde virksomheder hjælp med rekruttering til brancher, hvor der opstår behov for ekstra arbejdskraft.

- Lige nu skal vi sørge for at håndtere den akutte situation, så godt og effektivt som muligt. Vi skal simpelthen hjælpe de ramte odenseanere, så godt som vi kan, og det knokler medarbejderne benhårdt med lige nu. Det er endnu for tidligt at spå om de langsigtede konsekvenser, for her afhænger meget af, hvor hurtigt virksomhederne får gang i hjulene igen, men vi har politisk sat arbejdet i gang med at finde de tiltag, der kan hjælpe til med at få mere gang i beskæftigelsen igen. Det arbejde foregår både på tværs af de fynske kommuner og lokalt i Odense, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

Økonomiudvalget i Odense har tidligere vedtaget en erhvervspakke til en værdi af mere end 100 mio. kroner, der sammen med de statslige pakker skal hjælpe virksomhederne bedst muligt gennem krisen.

Februars stigende ledighed kommer efter, at ledighedstallet var uændret fra december 2019 til januar 2020.

For hele landet er ledighedsprocenten uændret fra januar til februar 2020. I hele landet er ledighedsprocenten i februar 2020 3,7 %.

Odense indtager en 4. plads i ledighedsplaceringen i februar 2020. Dvs. Odense har landets 4. højeste ledighedsprocent. I januar 2020 havde Odense landets 6. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 5,0 % svarende til 4.873 fuldtidspersoner.

Kontaktinformation

Politiske kommentarer til udviklingen i ledighedstal rettes til rådmand Brian Dybro på 24 62 11 18

Henvendelser vedr. pressemeddelelsen i øvrigt rettes til stabschef Simon Krogh på 30 60 05 22