Spring til indhold
Nyhed

Langesøstiens forlængelse er åbnet

03-11-2020

Mandag formiddag kunne by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) officielt åbne for Langesøstiens forlængelse. Dermed kan cyklisterne køre hele vejen fra Korup til Toldbodgade ved Odense Havn. Forlængelsen er en såkaldt supercykelsti, så den passer til resten af stien, som allerede er asfalteret og ekstra bred.

Christoffer Lilleholt og Carsten Myhr klipper snoren over.

Bevæbnet med hver sin saks kunne by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt og Carsten Myhr, formand for Åløkkekvarterets Grundejerforening, klippe snoren over og indvie Langesøstiens forlængelse.

Det skete mandag den 2. november kl. 11, men de første cyklister havde allerede taget forskud på glæderne i weekenden, hvor supercykelstien fra Korup til Toldbodgade stod klar. Før forlængelsen var Langesøstien lidt over 6 kilometer lang med afslutning ved Hans Tausens Kirke på Rugådsvej. Nu er der kommet yderligere 1,3 kilometer asfalteret supercykelsti til ruten.

- Jeg er rigtig glad for at kunne indvie forlængelsen. Det er sundt og klimavenligt at cykle, og vi gør det lettere at vælge cyklen, når vi investerer i supercykelstier og lignende tiltag. Nu har vi en bred, asfalteret og komfortabel cykelsti fra Korup og til havnen, som forbinder mange bolig- og udviklingsområder i Odense. Jeg er sikker på, at byen - og ikke mindst cyklisterne - får stor glæde af forlængelsen, siger Christoffer Lilleholt.

På Langesøstien foregår krydsning af veje i tunneller. Både under Næsbyvej og Åløkke Allé. Cyklisterne kører i eget tracé uden utryghed eller støj fra biler og lastbiler. Den nye del af Langesøstien sikrer blandt andet adgang til Seniorhuset og PFA Kollegiet, ligesom Åløkkeskolen også bliver koblet på. Forlængelsen er lavet med tunnel under Åløkke Allé, så cyklisterne ikke bliver nødt til at krydse vejen for at komme videre. Det glæder Carsten Myhr sig over.

- For 28 år siden fik vi fra Åløkkekvarterets side sat Langesøstiens forlængelse på Odense Kommunes stikort. I den mellemliggende tid frem til i dag har vi sammen med Odense Kommune sikret, at ingen andre købte arealerne. Nu er cykelstien en realitet, og vi er glade for, at åbningen af den kommer mange til gavn. Skoleelever, seniorer og cykelpendlere vil have stor glæde af Langesøstien hver dag i al fremtid, siger Carsten Myhr.

Langesøstiens forlængelse har kostet 20 millioner kroner, og arbejdet med den nye strækning blev indledt i april 2020. Sidste år blev der desuden lavet ramper fra Gartnerbyen til stien, så den nye bydel blev koblet på. Ydermere er forvaltningen i færd med at færdiggøre cykelstier på Stadionvej, hvilket gør det muligt at cykle fra havnen til Idrætsparkens cykelparkering uden at skulle krydse kørebaner.

Kontaktinformation

Christoffer Lilleholt, by- og kulturrådmand, tlf.: 30 60 43 56

By- og Kulturforvaltningen, tlf.: 65 51 20 80