Spring til indhold
Nyhed

Kulturmaskinen skal fremme bæredygtige talenter

14-08-2020

Tekstilværkstedet i Kulturmaskinen skal samle unge, der brænder for at bruge hoved og hænder i bæredygtige projekter, i et kreativt fællesskab. Ambitionen er at fremme børn og unges kreative talentudvikling.

Er du ung, kreativ og miljøbevidst, så er der godt nyt. Til efteråret kan du - ganske gratis - over nogle weekend- og aftenarrangementer udvikle dine kreative drømme i fællesskab med andre unge og under kyndig vejledning af kompetente fagpersoner. Bag det nye initiativ står Kultumaskinen.

Gennem Kulturregion Fyn har Tekstilværkstedet - en del af Kulturmaskinen i Odense - nemlig ansøgt om og fået bevilliget projektmidler til at fremme børn og unges kreative talentudvikling.

Den overordnende ramme for bevillingen er "Visuel Kultur - projekter for børn og unge". Kulturmaskinen har inden for den ramme valgt at prioritere talentudvikling blandt unge mellem 15 og 25 år. Her vil design og bæredygtighed i form af upcycling, genanvendelighed, og ressourcebesparende produktioner stå i centrum.

- Det er et spændende område med et stort potentiale, hvor vi ønsker at skubbe vores talenter i den rigtige retning, så alle vi andre i Odense forhåbentlig kommer til at nyde godt at deres ideer, tanker og nye måder at gøre tingene på, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Jane Jegind (V).

Grønne ideer i fællesskab

De unge mennesker vil kunne se frem til at indgå i et fællesskab, hvor man henter inspiration hos hinanden og skaber gode ideer sammen på tværs af de forskellige baggrunde, som de unge kommer med.

- Vi vil etablere et samarbejde på tværs af faglige og institutionelle skel og samle unge, der brænder for at bruge både hoved og hænder på bæredygtige projekter i et kreativt fællesskab, hvor der er mulighed for at inspirere hinanden og gå sammen om at synliggøre produktioner, der er væsentlige i unges liv, fortæller afdelingsleder Eva Holm fra Kulturmaskinen.

Projektet vil dermed være med til at give unge en stemme i lokalsamfundet. Derfor afsluttes projektet også med en udstilling i det offentlige rum, hvor alle interesserede kan komme og lade sig inspirere af de unges præsentationer, hvilket forhåbentlig vil resultere i, at de gode ideer kan sprede sig.

Til daglig er Tekstilværkstedet i kontakt med kreative unge, der enten på eget initiativ benytter værkstedsfaciliteterne, eller som via Åben Skole indgår i et læringsforløb, der har det kreative håndværk på dagsordenen. Derfra ved vi, at der er mange børn og unge, der brænder for at bruge noget af fritiden på at udtrykke sig gennem kreative processer.

Kom og hør nærmere

Vi inviterer dig til informationsmøde onsdag d. 19. august kl. 19:00

i Cafeen på Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C.

Tilmelding skal ske på: evhol@odense.dk

Kontaktinformation

Kontakt:

Jane Jegind, rådmand, By- og Kulturforvaltningen, tlf. 20 91 10 31

Eva Holm, afdelingsleder, Kulturmaskinen, tlf. 65 51 28 80