Spring til indhold
Nyhed

Kulturmaskinen skaber corona-venlig gårdfest

12-06-2020

Som et plaster på et åbent festivalsår har Kulturmaskinen stablet Odenses nye gårdfest 'Parasol' på benene. Over to dage i juli vil sommerstemningen dermed indfinde sig i Farvergården.

Kulørte lamper, klapstole, lækker musik og læskende drinks i Farvergården - midt i Odense. Sådan lyder opskriften på en ny mini-festival i Odense, der bliver et plaster på såret for de mange mennesker, der ellers skulle have været på en større festival denne sommer.

Her vil man den 17. og 18. juli blandt andet kunne opleve koncerter med Bisse, den lokale hitsmed Andreas Odbjerg, TBA, Dopha, Angående Mig og mange andre. Foruden koncerterne kan publikum forvente radiobiograf, oplæsninger og andre overraskelser.

Ideen bag Parasol er opstået på meget kort i Kulturmaskinen, og flere af de brugergrupper, som normalt huserer i huset, bidrager til Parasol. Arrangørgruppen Røde Himmel præsenterer et band hver dag, Åben Scene Fyn åbner lørdagens program og koncertarrangør-gruppen DanceLikeAMonkey stiller med frivillige begge dage.

- Det er spændende for Odense, at sådan et tiltag pludselig kan opstå i kølvandet på en ellers trist situation som corona-krisen. Det fortæller mig, at kulturlivet i Odense insisterer på at løfte i flok og skabe noget i fællesskab, hvilket vi bør bakke op om på alle niveauer, så vi sammen skaber nye og spændende oplevelser i vores by. Derfor håber jeg også, at Parasol bider sig fast og bliver en fast del af sommeren i Odense, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Jane Jegind (V).

Fokus på sikkerhed

Gårdfesten finder sted i Farvergården - det store udendørsareal foran Kulturmaskinen. Her bliver arealet indrettet med alle de nødvendige foranstaltninger for at imødekomme sikkerhedskravene. Her vil et hold af seaters anvise, hvor man må stille sin festivalstol, der også kan købes sammen med billetten.

- Det er vigtigt for os at gøre det her ordentligt og sikkert, men vi forsøger samtidig at vende benspændene til noget kreativt. Jeg er sikker på, at stemningen og oplevelsen kommer til at overdøve de nødvendige sikkerhedstiltag, siger faglig leder og koordinator for Program og PR i Kulturmaskinen, Niels Christian Geil.

Netop for at sikre, at man ikke kommer til at sidde for tæt, vil der kun blive solgt 250 billetter hver dag. Det handler derfor om at være hurtig, hvis man vil sikre sig en plads til Odenses nye mini-festival.

Billetsalget begynder fredag den 12. juni klokken 10 på www.kulturmaskinen.com. Der kan købes billet til enten fredag eller lørdag - eller der kan købes en partout-billet, som dækker begge dage.

Læs mere på www.kulturmaskinen.com

Kontaktinformation

Jane Jegind, rådmand, By- og Kulturforvaltningen, tlf. 20 91 10 31

Niels Christian Geil, faglig leder og koordinator, tlf. 30 70 39 03