Spring til indhold
Nyhed

Kendte figurer besøger børnehuse

15-05-2020

Corona-krisen har ikke gjort det let for Odenses børnehuse at komme ud til arrangementer eller kulturinstitutioner, men nu rykker Odense Bibliotekerne - og to kendte figurer - ud med oplæsning og fortællinger for de tre til femårige. Interessen har været stor, og alle datoer er allerede bookede.

Pippilotta Viktualia Rullgardinia Krusemynta Efraimsdotter Langstrømpe

Nu drager to kendte figurer fra børnelitteraturen på rundtur til mere end 30 af Odenses børnehuse for at læse højt og fortælle historier. Det drejer sig om Pippilotta Viktualia Rullgardinia Krusemynta Efraimsdotter Langstrømpe - nok bedre kendt som Pippi eller verdens stærkeste pige - som har slået sig sammen med Manden med den gule hat.

Pippi fortæller om alle de fantastiske ting, hun har oplevet, mens Manden med den gule hat, der fandt Peter Pedal i junglen, læser historier og fortæller eventyr. Børnehavefortællinger varer cirka 25 minutter, og arrangementet er gratis.

Interessen har været stor med mere end 30 planlagte besøg frem mod 1. juli, og det glæder by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

- Historier og oplæsning kan være små vidunderlige oplevelser i hverdagen, og jeg tænker, at det gør oplevelsen endnu bedre, når der er selveste Pippi og Manden med den gule hat, der kigger forbi. Det viser den store interesse vist tydeligt. Vi har mange gode kulturelle tilbud i Odense - også for de mindste, men i disse tider er det svært for børnehusene at komme rundt, så det er vigtigt, at vi går andre veje, og det er dette et pragtfuldt eksempel på, siger Jane Jegind.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen er ikke overrasket over, at børnehusene har vist stor interesse for arrangementet.

- Børn og voksne i vores børnehuse har efterhånden fundet sig til rette i den nye hverdag med særlige hygiejneregler og mange udendørs aktiviteter, men det ændrer ikke ved, at bøgernes visdom, ro og samværet under højtlæsningen er efterspurgt. Gang i fantasien, et større ordforråd og ny viden er bare nogle af fordelene ved bøger. Jeg er virkelig taknemlig for, at vores bibliotek altid er parate, når det handler om børnenes sprog, indsigt og kreativitet, siger Susanne Crawley Larsen.

Aktuelt tager Odense Biblioteker ikke imod flere bookinger, men det er forventningen, at arrangementet fortsætter til efteråret på hovedbiblioteket, hvis situationen tillader det. For yderligere information kan interesserede kontakte Søren Dahl Mortensen på sdm@odense.dk.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31

Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand, tlf.: 30 60 44 19

Kent Skov Andreasen, chef for Biblioteker og Borgerservice, tlf.: 20 12 44 00

 

Vedhæftede filer