Spring til indhold
Nyhed

Indstil kandidater til årets ildsjælepriser

12-05-2020

Kender du en ildsjæl - en person eller forening/organisation, der gør en forskel for Odenses udsatte og sårbare borgere? Så kan du nu indstille dem til årets ildsjælepriser. Priserne uddeles på den nationale frivillighedsdag den 25. september 2020. 

Den nationale frivillighedsdag, den 25. september, danner for 14. gang rammen om en fejring af foreninger og frivillige i Odense. På dagen afholdes det årlige FrivilligGalla, som er en kæmpe fest for alle byens mange frivillige, og her uddeles fem priser til privatpersoner, foreninger og organisationer, som gør en ekstra indsats for Odenses udsatte og sårbare.

De heldige vindere vil modtage enten pengepræmier fra Kulturmaskinens Julegalla og Odensekaldenderen eller gavekort til nogle af Odenses mange kulturoplevelser. 

Der er åbent for indstillinger
Der er netop åbnet for indstillinger. Det er muligt at indstille lige så mange kandidater, som man vil, både til Ildsjæleprisen, der er hovedprisen, og til de fire øvrige priser; Kickstarteren, Den Bæredygtige, Holdspilleren og Stjernen.

Indstillingen skal ske på www.odense.dk/ildsjæleprisen. Der er åbent for indstillinger frem til den 19. august 2020. 

Om de fem priser
Ildsjæleprisen er aftenens hovedpris og gives til en frivillig social forening/organisation, der har udmærket sig særligt i det seneste år.
Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd.
Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.
Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.
Stjernen hylder en enkelt person for en mangeårig frivillig social indsats.

Vinderne kåres under FrivilligGalla. Det er Odenses borgmester, som uddeler Ildsjæleprisen, mens de øvrige priser bliver uddelt af de fire rådmænd.

Hvis det på grund af corona-restriktioner ikke er muligt af afholde FrivilligGalla med den dertilhørende prisuddeling, vil en alternativ uddeling finde sted.

På baggrund af indstillingerne vil et udvalg af medarbejdere i Odense Kommune vælge, hvem der skal vinde de fire af priserne. Udvalget udpeger også tre nominerede til Ildsjæleprisen blandt alle de indstillede kandidater i kategorien. Alle tre nominerede inviteres med til FrivilligGalla, og vinderen bliver fundet ved en afstemning blandt deltagerne. 

Sidste års prisvindere
Ildsjæleprisen: Bydelssøstre vandt på baggrund af deres sociale arbejde med udsatte kvinder i Vollsmose.

Kickstarteren: Recovery Bulls vandt på baggrund af deres nytænkende måde at arbejde med en ofte overset og sårbar målgruppe på. 

Den bæredygtige: Team U-Frivillig vandt på baggrund af deres evne til at arbejde med bæredygtighed i bred forstand ift. miljømæssige, økonomiske og menneskelige ressourcer. 

Holdspilleren: Den Frie Rådgivning vandt på baggrund af deres konstruktive samarbejde med blandt andre Odense Kommune. 

Stjernen: Lise Christiansen vandt på baggrund af sit mangeårige arbejde i CSM Syd, hvor hun med vedholdende og ekstraordinært arbejde og engagement har gjort en kæmpe forskel for sårbare mennesker.

Kontaktinformation

Sigrid Marie Skjøde Bolet
Frivillighedskonsulent
Tlf.: 51 17 22 56