Spring til indhold
Nyhed

Havnebad og friluftsbadet planlægger sommeråbning

29-05-2020

De seneste udmeldinger fra myndighederne betyder, at det bliver muligt at åbne for både havne- og friluftsbad i Odense. Planlægningen er gået i gang, så åbningen kan foregå trygt og godt, og dermed kan de første gæster få en dukkert allerede den 3. juni i Friluftsbadet, mens Havnebadet åbner den 10. juni. Dermed bliver to meget populære tilbud klar til sommeren.

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned. Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede - og er det fortsat - men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme. Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter - den 10. juni kl. 6 - er det Havnebadets tur.

- Vi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet. Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet

 • Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.
 • Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.
 • Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.
 • Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.
 • Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne - børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.
 • Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.
 • Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet

 • Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.
 • Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.
 • Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.
 • Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.
 • Der vil være ekstra personale til at guide jer.

Odense Idrætspark informerer om priser, åbningstider, faciliteter og eventuelle forholdsregler på hjemmesiderne for henholdsvis Havnebadet og Friluftsbadet.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31

Rune Bille, chef for Fritid og Folkeoplysning, tlf.: 21 40 97 34