Spring til indhold
Nyhed

Gratis teater til skoleklasser i Odense

28-05-2020

Alle børn skal have mulighed for at opleve teatret, og derfor kan skoleklasser vælge en gratis teaterforestilling fra Nørregaards Teater i sæson 20/21. Der er mere end 30 forestillinger at vælge imellem.

Frejas Flammer - Nørregaards Teater

Teater er nærhed og indlevelse på en anden måde end film og tv. Det er en fortælleform, som kommer helt tæt på, og i Odense skal flest mulige børn have mulighed for at opleve teateret.

Derfor kan skoleklasser på alle årgange på både fri- og folkeskoler i Odense Kommune vælge en gratis forestilling fra Nørregaards Teater i teatersæsonen 20/21. Der er mere end 30 forestillinger at vælge imellem, så der er noget for alle klassetrin og aldersgrupper - fra vuggestuer og børnehaver til skoleklasser, fra halvandet til 16 år.

- En teaterforestilling er en oplevelse. Der er enorm forskel på at have skuespillerne levende foran sig i stedet for at se dem på en skærm eller et lærred. Vi mærker historien og figurerne på en helt anden måde, og det gør indtryk på både børn og voksne. Det er vigtigt, at Odenses skolebørn får mulighed for at opleve teateret, så der er al mulig grund til at kigge nærmere på programmet fra Nørregaards Teater, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Billetter kan bestilles nu

De fleste skoler og børneinstitutioner bestiller deres billetter i løbet af foråret, før næste skoleår går i gang, så det kan blive lagt ind i planen for skoleåret. Men det er også muligt at bestille billetterne i efteråret, hvis det ikke er sket før sommerferien.

Til mange af forestillingerne til udskolingseleverne er der udarbejdet skolemateriale, som blandt andet indeholder manuskripter, så skolelærerne har mulighed for at opgive det som pensum og anvende det i undervisningen.

- Det er dejligt med besøg af skoleklasser fra alle dele af kommunen. Det er også en stor glæde at mærke den positive respons fra børn, pædagoger og lærere, som nemt og gratis kan tage klassen eller børnehavestuen med på en teatertur. Siden 2011 har Nørregaards Teater produceret professionelt teater til børn og unge i Odense, og vi er stolte over at kalde os Byens Børneteater - og glade for, at det bliver værdsat, siger Mira Erik, souschef på Nørregaards Teater.

Teatret befinder sig fysisk på to adresser og har to scener: En i centrum på Filosofgangen 19 og en SØ på Vollsmose Allé 14. Typisk besøger kommunens skoler og institutioner teatret i hverdagene, mens der er forestillinger for alle andre i weekenden.

Hele programmet kan ses på Nørregaards Teaters hjemmeside, og journalister, lærere og pædagoger, som ønsker nærmere information eller adgang til forestillingerne, kan henvende sig til Nørregaards Teater.

Nørregaards Teater er et lille storbyteater i Odense Kommune og modtager fast flerårig støtte fra kommunen, som gør det muligt at vise teaterforestillingerne.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31

Mira Erik, souschef på Nørregaards Teater, tlf.: 28 18 13 90