Spring til indhold
Nyhed

Gå på lydvandring i Odenses magiske og eventyrlige steder

06-07-2020

Tag et par høretelefoner på, scan en kode og bliv guidet rundt i Odenses myter, sagn og fortryllende historier. Magiske Dage og kunstfællesskabet MYRKR skaber sammen sommermagi med en lydvandring i sommerferien.

Det bliver mystisk, magisk og lidt uhyggeligt, når man fra den 7. juli til 17. august kan blive guidet rundt i Odense for at opleve fortryllende sagn fra Odenses historie og underverden. Du behøver blot en telefon og et par høretelefoner for at komme i gang, når du har scannet QR-koden på skiltet i Kongens Have ved Odense Slot.

Magiske Dage har søgt og fået penge til sommerferieaktiviteter i Odense Kommune. Dette er en del af kommunens pulje som skal skabe aktiviteter og understøtte turismen i Odense i sommeren 2020.

En del af pengene er gået til en lydvandring af kunstfællesskabet MYRKR. De skaber en magisk lydvandring, som - i bedste Corona-ånd, kan foretages to-og-to eller alene.

- Det er en helt ny og spændende måde at opleve Odense på. Mange skal holde ferie hjemme i år, og derfor er det jo en oplagt måde at tage på eventyr i ens by. Jeg tror også, at mange andre danskere, der tager til Odense i sommerferien, vil få en spændende kulturoplevelse med hjem, hvis de altså tør, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Jane Jegind (V).

En tur i Odenses underverden

På den guidede gåtur bliver man klogere på Odenses historie samt byens gamle sagn, myter og spøgelseshistorier, der godt kan give anledning til kuldegysninger, når historierne vækkes til live.

- Lydvandringen varer cirka 50 minutter og anbefales til børn over 12-13 år, da den godt kan blive lidt uhyggelig på vejen, men det bliver en spændende nedstigning til Odenses mystiske underverden og historie, hvor man blandt andet hører sagnet om gudinden Oceania, som ligger på Flakhaven, fortæller bibliotekar og medarbejder ved Magiske Dage, Charlotte Gam.

Foruden Oceania kommer man blandt andet forbi spøgelseshistorier på Odense Slot, mordet på Knud Den Hellige i domkirken og Odenses navngivning efter Odin.

Det er muligt at gå turen døgnet rundt, men stemningen bliver nok mest intens, hvis man går på lydvandring, mens mørket falder på.

Det er gratis at benytte sig af lydvandringen.

Kontaktinformation

Jane Jegind, rådmand, By- og Kulturforvaltningen, tlf. 20 91 10 31

Charlotte Gam, Magiske Dage, mail: chaga@odense.dk