Spring til indhold
Nyhed

Fire nye børnehuse og flere vuggestuepladser på vej til Odenses børn

04-06-2020

De kommende fem år bliver der op mod 1000 flere 0-5-årige børn i Odense. Derfor går Odense Kommune nu i gang med at etablere flere vuggestuepladser og fire nye børnehuse.

Partierne bag budgetforliget for 2020 er onsdag aften blevet enige om, hvordan 109 millioner kroner skal sikre nye og bedre rammer for Odenses vuggestue- og børnehavebørn. Både helt nye børnehuse og nye vuggestuepladser er på vej.

- I Odense er vi i den gode situation, at der fødes flere børn de kommende år. Derfor har vi prioriteret 125 millioner kroner til flere børnehuse, så vi skaber de bedst mulige rammer for Odenses mange børn. Nu tager vi det første store skridt ved at bygge nye børnehuse, og på den måde skaber vi både langt bedre rammer for børnelivet, sætter gang i opgaver i byggebranchen og er med til at skabe arbejdspladser, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

Han suppleres af børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

- Vi kommer til at tage det bedste med fra de nedslidte børnehuse over i de nye, nemlig børnene og det dedikerede personale, som børn og forældre er trygge ved. Jeg har hørt en medarbejder udtrykke det som, at "vi tager børnenes hjerter med"! Det synes jeg er smukt sagt og vidner om en omsorg for børnene. Jeg ved fra de faglige organisationer, at medarbejderne ser frem til at få mere tidssvarende rammer til at være sammen med børnene i, og jeg glæder mig oprigtigt til at forvandle planerne for nye børnehuse fra papir til virkelighed i samarbejde med medarbejdere og forældrene, siger hun.

Første etape sættes i gang
I budget 2020 blev der afsat 125 millioner kroner til nye dagtilbudspladser og en ny institutionsstruktur. Forligspartierne har nu besluttet den første af to faser for den nye institutionsstruktur. Fase 1 udmønter 109 millioner kroner og indeholder:

• Et helt nyt børnehus på en endnu ukendt adresse i Odense SV, bygget bæredygtigt, så det understøtter FN's Verdensmål (2022/23).
• Flere vuggestuepladser i Børnehuset Kildegården i Odense NØ (2021).
• Ombygning af H.C. Andersen Skolen til tre integrerede børnehuse (2022/23).
• Lukning af seks af de syv eksisterende børnehuse i Vollsmose samt legestue og gæstehus i dagplejen (Freja) (2023 og frem).
• Ombygning af børnehuset Atlantis i Vollsmose til ny legestue og gæstepleje (2023 og frem).

De nye børnehuse vil hver kunne rumme 70-100 børn, hvilket følger forskningsbaseret viden om, hvordan man får høj pædagogfaglig kvalitet og økonomisk bæredygtige institutioner. 

Både børn og deres forældre kan nu se frem til mere tidssvarende rammer, når H.C. Andersen Skolen ombygges til tre integrerede børnehuse med hver sin indgang og legeplads og med mulighed for at udvikle hver sin profil. Børnene kommer til at have deres hverdag der lige fra vuggestuealderen, til de forlader børnehaven for at komme i skole.

Kontaktinformation

Borgmester Peter Rahbæk Juel via presserådgiver Jon Bøge Gehlert, mobil: 21 15 29 10
Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen, mobil: 30 60 44 19