Spring til indhold
Nyhed

Faldende ledighed i Odense

30-01-2020

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i december 2019 er 4.609 fuldtidspersoner. Det svarer til 4,7 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune. De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er faldet fra 4,9 % i november til 4,7 % i december 2019.

Rådmand i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Brian Dybro er glad for faldet på 0,2 procentpoint: 

- Det er skidegodt, at ledigheden falder - ikke mindst for de odenseanere, som nu har fået sig et job at stå op til. Det vil jeg gerne have, at endnu flere får, og derfor arbejder vi også benhårdt for at nå målet om en ledighed på landsgennemsnittet. Vi har i Beskæftigelses- og Socialudvalget netop vedtaget en slutspurt med særlig fokus på grupper med høj arbejdsløshed som for eksempel de ufaglærte og akademikerne. Samtidig arbejder vi godt sammen med virksomheder, uddannelsesinstitutioner og fagbevægelsen i Beskæftigelsesalliancen, for den her udfordring kan vi ikke løse alene i kommunen, der er brug for at alle gode kræfter. Derfor har jeg også taget initiativ til et endnu tættere samarbejde med Syddansk Universitet om at få flere akademikere i job.

For hele landet er ledighedsprocenten uændret fra november til december 2019. I hele landet er ledighedsprocenten i december 2019 3,7 %.

Odense indtager en 6. plads i ledighedsplaceringen i december 2019. Dvs. Odense har landets 6. højeste ledighedsprocent. I november 2019 havde Odense ligeledes landets 6. højeste ledighedsprocent.

Kontaktinformation

Politiske kommentarer til udviklingen i ledighedstal rettes til rådmand Brian Dybro på 24 62 11 18

Henvendelser vedr. pressemeddelelsen i øvrigt rettes til stabschef Simon Krogh på 30 60 05 22