Spring til indhold
Nyhed

Facebook donerer 180.000 kroner til Odense Biblioteker og Borgerservice

12-05-2020

Der er brug for læring, viden og underholdning, under Corona-krisen. Derfor skruede Odense Biblioteker og Borgerservice under nedlukningen op for udlånet af digitalt materiale, og behovet har været stort. Imidlertid medfører det også en betydelig udgift, og nu donerer Facebook 180.000 kroner til dækning det øgede udlån til elever og studerende.

Biblioteket er et forunderligt sted, som er fyldt med viden og nye verdener. Men corona-krisen har foreløbigt lukket dørene til vores biblioteker, så enorme mængder bøger og materiale ikke er tilgængeligt. Derfor blev det besluttet at skrue op for udlånet af digitalt materiale, så hver borger kunne låne et større antal end normalt.

Der er blevet taget godt imod tilbuddet, og udlånet af digitalt materiale for børn og unge er steget med 250 procent fra midten af marts til midten af april. Men det store udlån betyder også en øget udgift. I samme periode har Odense Biblioteker og Borgerservice brugt 41.000 kroner mere på e-bøger, 88.000 kroner mere på film via Filmstriben og 53.000 kroner på lydbøger. En udvikling, som vil fortsætte frem mod den delvise genåbning den 18. maj og formentlig i et stykke tid derefter.

Flot anerkendelse

Imidlertid har ordningen sikret, at romaner, biografier og lærebøger med mere stadig står til rådighed, hvilket har stor betydning for mange - ikke mindst for de studerende, som har brug for fagmateriale for at kunne afslutte deres opgaver.

På den baggrund har Facebook Odense Data Center besluttet at donere 180.000 kroner til Odense Biblioteker og Borgerservice, og det glæder by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

- Det er dejligt, at Facebook anerkender betydningen af bibliotekernes tilbud i denne tid. Vi har fortsat brug for viden, litteratur, film og musik - måske i højere grad end normalt. Desuden er Odense en studieby, hvor mange unge sidder og knokler med deres afsluttende opgaver, og de har brug for biblioteket. Derfor skal vi tilbyde så meget som muligt, men det koster, og jeg vil gerne takke Facebook for deres støtte, siger Jane Jegind.

Hos Facebook Odense Data Center bliver der også lagt vægt på den betydning, som bibliotekernes digitale tilbud har for de ældste skoleelever samt studerende på gymnasier og universiteter.

- Facebook ønsker at spille en positiv rolle i de samfund, hvor vi bor og lever, og derfor vil vi gerne investere i Odenses udvikling på den lange bane. Vi mener, at adgang til viden er vigtig for studerende og borgere i alle aldre, og vi håber, at denne bevilling vil hjælpe studerende til fortsat at kunne passe deres studier hjemmefra og give alle en bedre adgang til bøger, film og lydoptagelser - især dem, der er isoleret hjemme, siger Site Manager Carsten Sørensen.

Facebook tog deres første spadestik i Odense tilbage i 2017, og chef for Biblioteker og Borgerservice Kent Skov Andreasen hilser deres lokale engagement velkommen.

- Det er med glæde, at vi har modtaget Facebooks tilsagn om støtte til vores digitale biblioteksaktiviteter. Det viser, at deres tilstedeværelse i Odense også udstrækker sig til nødvendige basisfunktioner, som kommer mange almindelige mennesker tilgode, siger Kent Skov Andreasen og fortsætter:

- Vi arbejder systematisk med at indgå samarbejde med aktører uden for de traditionelle områder, som kan se bibliotekets store nytteværdi i det digitale samfund - også i krisetider.

De mange digitale tilbud fra Odense Biblioteker og Borgerservice kan alle findes på https://www.odensebib.dk/.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31

Kent Skov Andreasen, chef for Biblioteker og Borgerservice, tlf.: 20 12 44 00

Facebook kontakt Morten Hopballe, KommPress mh@kommpress.dk +45 3135 3007