Spring til indhold
Nyhed

Byggesager med beskæftigelseseffekt bliver udvalgt til prioriteret sagsbehandling

28-03-2020

By- og Kulturforvaltningen er gået i gang med at gennemgå og prioritere indsendte byggesager for at se, hvem der kunne have mest gavn af sagsbehandling her og nu. Det sker for at holde mest mulig gang i beskæftigelsen blandt håndværkere ved at flytte projekter frem i køen, hvor ansøgerne er klar til at påbegynde byggeriet.

Sagsbehandlingen fortsætter for fuld kraft i By- og Kulturforvaltningen, selvom situationen er noget anderledes. Det er nemlig vigtigt, at borgere og virksomheder fortsat kan få behandlet deres ansøgninger, så samfundet kan fortsætte med at være i aktivitet.
 
Byggerier og anlæg er med til at holde økonomien kørende, og derfor har kontoret Byggesag og Erhverv arbejdet på en ny måde for at sikre den størst mulige øjeblikkelige effekt af sagsbehandlingen.
 
- Normalt bliver ansøgningerne sagsbehandlet i den rækkefølge, som de kommer ind, så ingen bliver lagt bagerst i køen, men nu bliver vi simpelthen nødt til at tænke anderledes. Vi skal holde gang i vores erhvervsliv - både dem, der vil bygge, og dem, der skal lave byggeriet. Derfor har jeg bedt forvaltningen kigge på alle muligheder, og det betyder, at vi prioriterer ansøgningerne i den kommende tid. Dem, der kan skabe aktivitet nu, kommer forrest i køen, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).
 
26 sager udvalgt
Arbejdet foregår således, at Byggesag og Erhverv screener for byggesager, hvorefter sagsbehandlerne vurderer hvilke sager, der kunne have størst gavn af hurtig ekspedition. Herefter tager Erhvervskontakten fat i hver ansøger for at afklare, om en prioritering vil have den ønskede effekt.
 
Der er i øjeblikket dialog med 26 ansøgere, hvoraf 12 foreløbigt har tilkendegivet, at de ønsker prioritering, og disse sager er ved at blive behandlet - fem er allerede afsluttet. Seks af ansøgerne har meldt tilbage, at deres projekt enten er gået i stå eller med et ønske om at afvente nogle måneder. De sidste afventer forvaltningen tilbagemelding fra.
 
- Virksomhederne har taget særdeles godt imod initiativet, og derfor vil vi også fortsætte. Det gør en forskel for dem, der tripper for at komme i gang, så det er godt for samfundet, at vi vælger ud. Vi får stor opbakning fra kolleger i andre kontorer, så vi kan løse sagerne så hurtigt som muligt, siger Anette Pihl Nielsen, kontorchef for Byggesag og Erhverv.
 
Når dialogen og sagsbehandlingen af de udvalgte 26 byggesager er afsluttet, begynder øvelsen forfra, så sagsbehandlerne igen udvælger sager til særlig hurtig ekspedition.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
Anette Pihl Nielsen, kontorchef for Byggesag og Erhverv, tlf.: 29 33 54 33