Spring til indhold
Nyhed

Bosteder i Odense åbner for udendørs besøg

14-05-2020

I tirsdags genåbnede plejecentrene i Odense for besøg efter corona-nedlukningen, og i dag er turen kommet til bostederne i Odense. 

I dag torsdag modtog Odense Kommune sundhedsmyndighedernes retningslinjer for genåbning af besøg på bosteder for mennesker med et handicap eller en psykisk diagnose. Det betyder, at bostederne fra i dag slår dørene op for udendørs besøg fra de pårørende.
 
"Det er en fantastisk nyhed, og vi er mere end klar til igen at tage imod de pårørende. Ligesom det var tilfældet med plejecentrene, har vi i flere uger ventet utålmodigt på retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne og siddet på spring for at kunne genåbne vores bosteder for besøg. Så det glæder mig helt utroligt meget, at beboere og pårørende igen kan se hinanden. Savnet efter igen at være sammen har været markant," lyder det fra en begejstret rådmand for ældre- og handicapområdet Søren Windell.
 
Også borgmester Peter Rahbæk Juel tager imod nyheden med glæde:
 
"Medarbejderne på bostederne gør et rigtig godt stykke arbejde ved at yde en varm omsorg for beboerne, men det er nu engang noget andet at få besøg af sin familie eller nære bekendte. Det glæder jeg mig meget over nu er muligt igen, og det er vigtigt, at der er lige mulighed for besøg på vores bosteder og plejehjem."  
  
Sundhedsmæssig forsvarlig åbning
Når bostederne i dag åbner, vil der være stort fokus på, at der sker sundhedsmæssigt forsvarligt. Det betyder, at retningslinjerne for genåbning af bosteder vil blive nøje fulgt, og at de udendørs besøg skal være koordinerede og planlagte. 
 
"Vi er godt klar over, at det ikke er det samme som bare at kunne møde op og starte gensynet med et ordentligt kram. Men det er første skridt, og på et tidspunkt, når corona-virussen for alvor er under kontrol, vil tingene blive normaliserede igen. Det er dog vigtigt, at vi fortsat har fokus på at mindske faren for smitte, og det gør vi bl.a. ved at afholde besøgene udenfor og ved at holde afstand lidt endnu," siger Søren Windell.