Spring til indhold
Nyhed

Biblioteket forlænger gebyrfri periode, men nu er det sidste chance

12-06-2020

Det er tæt på at være sidste chance, hvis man skal aflevere biblioteksmaterialer uden gebyr.

Onsdag den 17. juni er absolut sidste chance, hvis man vil undgå et gebyr for materialer, der blev lånt på biblioteket inden nedlukningen i marts.

Biblioteksafdelingerne har haft åbent i snart en måned, og der har været mulighed for at kunne aflevere gebyrfrit i 30 dage. Det betyder, at en masse mennesker har fået afleveret deres bøger og andre materialer uden gebyrer.

Men nogle lånere på bibliotekerne i Odense kan se frem til et markant gebyr, hvis ikke de senest onsdag den 17. juni afleverer de bøger og andre materialer, som de lånte før nedlukningen af biblioteket i marts. Oprindeligt var lørdag den 13. juni sidste frist, men desværre mangler bibliotekerne fortsat mange materialer, og nu bliver fristen forlænget - for sidste gang. Det sker for undgå, at lånere får en ubehagelig overraskelse.

- Hvis ikke man får afleveret sine materialer inden torsdag, vil de blive pålagt et gebyr på den maksimale sats. Hvis man for eksempel har fem bøger liggende hjemme fra forskellige lånedatoer, så risikerer man at få et stort gebyr. Vi har ikke noget ønske om give folk gebyrer, men omvendt er mange af materialerne reserverede af andre lånere, og nu skal vi altså have dem hjem igen, så de kan komme videre til de mange andre, der venter, siger chef for Biblioteker og Borgerservice, Kent Skov Andreasen.

Undgå gebyr

Med forlængelsen af fristen til den 17. juni har der været gratis mulighed for at aflevere sine materialer i en måned, og dermed har alle fået en chance for at komme ind med de ting, som de har lånt.

- Jeg kan kun opfordre til, at man kommer ind med sine materialer og får dem afleveret. Det er en god mulighed for at undgå et irriterende gebyr, og så kan man jo samtidig lade sig inspirere til at låne noget andet med hjem, siger Kent Skov Andreasen.

Læs mere om regler og takster her.

Kontaktinformation

Kent Skov Andreasen, chef for Biblioteker og Borgerservice, tlf. 2012 4400