Spring til indhold
Nyhed

Besøgsrestriktioner på botilbud i Odense Kommune

08-10-2020

Social- og Indenrigsministeriet har pålagt Odense Kommune at indføre nogle midlertidige besøgsrestriktioner på byens botilbud gældende fra den 8. oktober 2020. Det sker for at holde smitten i Odense nede og for at passe på sårbare borgere. Beboerne kan fortsat få udendørsbesøg samt indendørsbesøg af op til to nærmeste pårørende.

I går blev der indført besøgsrestriktioner på Odenses plejecentre, og Social- og Indenrigsministeriet har nu indført lignende restriktioner på det sociale område. Restriktionerne begrundes i, at der i Odense Kommune 6. oktober 2020 var 42 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere. 

Restriktionerne betyder at:

  1. Beboere må i perioden få indendørsbesøg af en til to nærmeste pårørende, som de selv har udpeget - samt ved kritiske situationer.
  2. Øvrige besøg kan ske udendørs. 

Ældre- og handicaprådmand, Søren Windell, siger: 

- Jeg kan godt forstå, hvis disse nye besøgsrestriktioner er lidt af en mavepuster for både de pårørende og beboerne, som allerede har været igennem det her én gang før. Men heldigvis er de midlertidige, og heldigvis er de ikke lige så strenge som sidst. Det betyder bl.a., at det stadig er muligt at få besøg af op til to nærmeste pårørende inden døre og få andre former for besøg udenfor. Det er ærgerligt, men nødvendigt, og jeg er sikker på, at vi alle vil gøre, hvad der skal til for at passe på de mere sårbare borgere i Odense.


Ifølge Social- og Indenrigsministeriet vil påbuddet løbende blive vurderet i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed og ophævet, når det er muligt.

Kontaktinformation

Charlotte Scheppan, sundhedschef i Odense Kommune: 51 21 31 64.