Spring til indhold
Nyhed

Udvidet service til Odense Kommunes borgere: Besked før udløb af pas og kørekort

08-11-2019

Fra den 15. november 2019 kan du som borger i Odense Kommunes undgå en grim overraskelse i lufthavnen, hvis du har glemt at tjekke, om dit pas stadigvæk er gyldigt. Nye teknologiske løsninger gør det nu muligt at give borgerne besked i deres digitale postkasse tre måneder, før deres pas eller kørekort udløber.

Der er godt nyt for alle odenseanere, som har prøvet at stå klar til afrejse i lufthavnen og opdage, at passet skulle have været fornyet. Fra d. 15. november 2019 bliver det muligt for Borgerservice i Odense Kommune at sende en advisering ud til borgere tre måneder forinden deres pas eller kørekort udløber.

Adviseringen sendes direkte i den digitale postkasse, hvis du er tilmeldt Digital Post. Der arbejdes på en løsning, som kan give besked til borgere, som er fritaget for Digital Post.

By- og Kulturrådmand, Jane Jegind (V), hilser den nye service velkommen:

- Det er en teknisk nyskabelse, som giver flere fordele - både for borgerne og for kommunen. Nu kan borgerne få en advarsel tre måneder, før deres pas udløber, så de ikke kommer til at stå i en uheldig situation. Desuden giver det også fleksibilitet i forhold til at foretage fornyelserne uden om højsæsonerne. Når alle skal på ferie, bliver det presset, men forhåbentlig bliver det spredt ud fremover.

Borgeren bliver orienteret om, at enten deres pas eller kørekort er ved at udløbe, og det vil være muligt at anvende link til tidsbestilling (obligatorisk).

Fakta

 • Løsningen gælder for borgere i Odense Kommune, som er tilmeldt Digital Post. Der arbejdes på en løsning for borgere fritaget for digital post.
   
 • Adviseringen gælder pas og alle typer kørekort.
   
 • Alle der har forældremyndighed til børn og unge under 18 år adviseres også om udløb af børnenes pas.
   
 • Der kan bookes tid til fornyelser af pas og kørekort alle ugens hverdage i den almindelige åbningstid i Borgerservice.
   
 • Tidsbestillingen er obligatorisk og kan foretages via selvbetjening, ved telefonisk henvendelse til Odense Kommunes Kontaktcenter eller ved personligt fremmøde i Borgerservice i Borgernes Hus.
   
 • Fornyelse af pas kan ske i Borgerservice i Borgernes Hus eller på lokalbibliotekerne i Vollsmose og Tarup. Fornyelse af kørekort kan kun ske i Borgerservice. Læs mere på Odense.dk/borger.
   
 • Adviseringen kan ikke fravælges.
Kontaktinformation

By- og kulturrådmand, Jane Jegind, tlf.: 2091 1031

Chef for Borgerrådgivning, Pas & Kørekort og Folkeregister, Lene Djurhuus, tlf.: 5124 8586