Spring til indhold
Nyhed

Støjskærme langs den Fynske Motorvej på vej til Sanderum

08-05-2019

Nu kan beboerne langs den Fynske Motorvej ved Sanderum glæde sig over, at støjgenerne bliver mindre i fremtiden. To ejendomshandler mellem Odense Kommune og Vejdirektoratet baner vejen for en 1.600 meter lang støjskærm.

 

Den Fynske Motorvej er en af landets mest trafikerede strækninger, og det har betydet stærke støjgener for de beboere i Sanderum, som bor nærmest motorvejen. Nu kan de imidlertid glæde sig over at høre mindre til motorvejen fremover. 
 
I dag, onsdag den 8. maj, har byrådet godkendt en indstilling fra By- og Kulturudvalget om to ejendomshandler mellem Odense Kommune og Vejdirektoratet.
 
Når handlerne er gennemført, vil Vejdirektoratet opføre en 1.600 meter lang støjskærm, som får en højde på mellem fire og fem meter. Støjskærmen bliver opført fra den vestlige tilkørselsrampe 52 ved Assensvej og frem til cirka 120 meter vest for boligområdet langs Holkebjergvænget.
 
- Jeg er utrolig glad for, at der kommer en løsning for de berørte beboere i Sanderum. De har kæmpet en meget forståelig kamp mod støjgenerne, og nu kan de se målet forude. Det er mere end rimeligt, at der bliver etableret en støjskærm, og jeg vil gerne lykønske beboere. Samtidigt vil jeg rose samarbejdet mellem forvaltningen og Vejdirektoratet for at finde en god model for alle parter, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).
 
Vejdirektoratet anlægger støjskærmen på en grund, som bliver købt af Odense Kommune. Det drejer sig om et areal på cirka 4.005 m2 langs motorvejen. Samtidig overtager Odense Kommune et areal på 860 m2 vest for Holkebjergvænget.
  
Vejdirektoratet oplyser, at opsætningen af støjskærmene begynder i løbet af sommeren 2019.

 
 

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31