Spring til indhold
Nyhed

Stigende ledighed i Odense

29-08-2019

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i juli 2019 er 4.722 fuldtidspersoner. Det svarer til 5,0 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune. De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er steget fra 4,9 % i juni til 5,0% juli 2019.

For hele landet er ledighedsprocenten uændret fra juni til juli 2019. I hele landet er ledighedsprocenten i juli 2019 på 3,8 %.

Ligesom juni måneds stigende ledighed er ledighedstallet for juli også præget af de mange dimittender fra de videregående uddannelser.

- I juni måned dimitterer mange studerende fra videregående uddannelser, hvilket traditionelt resulterer i en stigning i ledigheden. Da Odense er en stor studieby, har vi i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen meget fokus på netop dimittenderne, og derfor opruster vi også på indsatserne for at hjælpe de unge videre fra endt uddannelse til job, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

Fra september kan dimittender med mere end 10 ugers ledighed blive tilbudt et forløb, der skal gøre det tydeligt, hvordan man som akademiker kan passe ind i små og mellemstore virksomheder. Senere på året bliver der også oprettet et nyt akademikerteam i forvaltningen, der har speciale i netop akademikere og deres kompetencer og udfordringer på arbejdsmarkedet.

- Vi skal lykkes med at få flere nyuddannede ind på arbejdsmarkedet, og derfor er det rigtig vigtigt, at vi bliver ved med at give de ledige de indsatser, som vi ved virker som fx flere samtaler, virksomhedspraktikker og løntilskud, siger beskæftigelses- og socialrådmanden.

Odense indtager en 6. plads i ledighedsplaceringen i juli 2019. Dvs. Odense har landets 6. højeste ledighedsprocent. I juni 2019 havde Odense ligeledes landets 6. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 4,9 % svarende til 4.690 fuldtidspersoner.

Kontaktinformation

Politiske kommentarer til udviklingen i ledighedstal rettes til rådmand Brian Dybro på 24 62 11 18

Henvendelser vedr. pressemeddelelsen i øvrigt rettes til stabschef Simon Krogh på 30 60 05 22