Spring til indhold
Nyhed

Odenses handicappris uddelt på FN’s årlige, internationale handicapdag

03-12-2019

I dag, den 3. december på FN's årlige, internationale dag for mennesker med et handicap, uddelte Odense Handicapråd dette års tre handicappriser. Modtagerne kom fra tre så vidt forskellige områder som Rema 1000, Astma-Allergi Foreningen Odense og Lykke-Liga Odense, men fælles for modtagerne er, at de brænder for at gøre en forskel for mennesker med et handicap.

Der var spænding hos både kandidaterne til dette års handicappriser og deres indstillere, da Odense Handicapråd og Odense Kommune i dag inviterede til uddelingen af de tre handicappriser 2019 i kategorierne Initiativprisen, Tilgængelighedsprisen og Uddannelses- og Jobprisen.

Spændingen blev heldigvis hurtigt udløst, og de tre modtagere af dette års priser kunne gå glade og stolte på scenen. Modtagerne i år blev:

Handicaprådets Initiativpris 2019:

Ine Møller Hansen fra Astma- Allergi Foreningen Odense.

Handicaprådets Tilgængelighedspris 2019:

Lykke-Liga Odense ved cheftræner Christina Røn

Handicaprådets Uddannelses- og Jobpris 2019:

Rema 1000, Næsby ved Fie Nielsen

Ildsjæle skal anerkendes

For Birthe Malling, der er formand for Odense Handicapråd, er uddelingen af de årlige handicappriser vigtig. Både for at anerkende de ildsjæle, der brænder for at gøre en forskel for mennesker med et handicap, men også fordi handicappriserne hvert år er med til at sætte fokus på handicapområdet. Om dette års modtagere siger hun:

"Modtagerne kommer med hver sin mærkesag og er meget forskellige. Men fælles for dem er deres store hjerter, der banker for at forbedre livsvilkårene for mennesker med et handicap. Årets prismodtagere tager deres sociale ansvar alvorligt, og de nøjes ikke bare med at tænke de gode tanker - de får dem rent faktisk også ud over stepperne og gør dermed noget fantastisk godt for deres medmennesker. De bruger tonsvis af timer på deres sag og inddrager både familie og netværk i deres arbejde - Ine fra Astma-Allergi Foreningen på 72 år er sågar still going strong - så det er så velfortjent, at netop disse tre personer er blevet tildelt årets handicappriser."

Også hos Søren Windell, der er rådmand på ældre- og handicaprådet og næstformand i Odense Handicapråd, er der glæde at spore over dagens prisoverrækkelse.

"En af mine helt store mærkesager er kampen mod ensomhed, for der er ikke nogen mennesker i vores privilegerede samfund, hverken unge eller ældre, der bør være ensomme. Modtagerne af handicappriserne 2019 brænder for at gøre en forskel for mennesker med et handicap, og i deres arbejde for at inkludere er de samtidig med til at bekæmpe ensomhed for en gruppe af mennesker, der ellers kunne være i målgruppen for at blive det. Og det gør mig glad, og derfor er det dejligt at kunne anerkende dem for deres arbejde her i dag," lyder det fra Søren Windell.

Om Odense Handicapråds handicappriser

Handicappriserne uddeles af Handicaprådet i Odense. Priserne er en særlig anerkendelse til personer, virksomheder eller organisationer, der gør noget ekstraordinært for at styrke handicappedes livsvilkår i Odense. I år er det første gang, at Handicaprådet har uddelt tre priser i kategorierne Initiativprisen, Tilgængelighedsprisen og Uddannelses- og Jobprisen.

Læs mere om Odense Handicapråds handicappriser: www.odense.dk/handicapprisen

Foto med prismodtagerne 2019 (fra venstre):

Ine Møller Hansen fra Astma-Allergiforeningen Odense

Christina Røn fra LykkeLiga Odense

Fie Nielsen fra Rema 1000, Næsby

Kontaktinformation

Birthe Malling, formand for Handicaprådet Odense: 40 34 35 27.

Søren Windell, rådmand på ældre- og handicapområdet i Odense: 30 70 36 93.

Lene Noer, konsulent for Odense Handicapråd: 20 43 37 63.