Spring til indhold
Nyhed

Odense får endnu en Ren By-ambassadør

20-09-2019

68-årige Annette Juul Jensen har gennem de seneste tre år brugt sine daglige gåture på at samle affald på Stige Ø. I begyndelsen vejede hun også affaldet, men holdt op, da hun rundede 1,5 ton. Som anerkendelse af den store indsats har by- og kulturrådmand Jane Jegind udnævnt Annette Juul Jensen til Ren By-ambassadør.

Annette Jensen er blevet udnævnt til Ren By-ambassadør af rådmand Jane Jegind

Vi vil gerne have en ren by at færdes i, og det er et fælles ansvar. Det er ikke pænt - eller godt for omgivelserne - når henkastet affald flyder i parken og naturområder. Heldigvis har Odense mange borgere, som gør en ekstra indsats for at holde byen ren.

En af dem er Annette Juul Jensen. Hun har i de seneste tre år samlet pizzabakker, ispapir, cigaretskod og meget andet på og omkring Stige Ø. Derfor blev hun udnævnt til Odenses fjerde Ren By-ambassadør af by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

- Jeg er fuld af beundring for de engagerede odenseanere, som gør en kæmpe indsats for at holde byen og naturen ren. Der er desværre brug for deres affaldsindsamling, og jeg vil gerne anerkende dem for det. Det kræver et stort engagement at bruge sin fritid på at gøre byen lidt bedre for os alle, og det har Annette Juul Jensen. Derfor er det også fuld fortjent, at hun bliver Ren By-ambassadør, siger Jane Jegind.

Folk kaster mindre fra sig

Det var en meget glad Annette Juul Jensen, der modtog det synlige bevis på sin nye titel som Ren By-ambassadør. Udnævnelsen fandt sted i kolonihavehuset tæt ved Stige Ø - udgangspunktet for de mange affaldsindsamlinger.

- Det er jeg meget glad for, og det var slet ikke noget, jeg havde regnet med. Jeg samler bare affaldet op, fordi det ikke pynter på vores smukke natur på Stige Ø. I en periode vejede jeg affaldet, men det er jeg stoppet med. Det blev for voldsomt efter 1,5 ton, men min mand mener, at jeg nærmer mig tre ton indsamlet affald, siger Annette Juul Jensen, som dog glæder sig over, at det er blevet bedre.

- Jeg synes, at folk er blevet flinkere til ikke at kaste affald fra sig. Jeg finder stadig pizzabakker og lignende, men det er blevet bedre. Jeg tror, at det er fordi, at henkastet affald smitter. Når vi kommer i bund, så er det faktisk lettere at holde.

For at kunne indsamle mere effektivt havde Annette Juul Jensen bedt om at få opstillet en skraldespand ved færgelejet for Stige Færgen, og den havde By- og Kulturforvaltningen medbragt til hende.

By- og Kulturforvaltningen har tidligere udnævnt Tuyen Phan, Daniel Gade og 2. A på Abildgaardskolen til Ren By-ambassadører.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
Trine Ejdrup Nielsen, parkforvalter i Drift og Anlæg, tlf.: 40 29 03 75
Annette Juul Jensen, Ren By-ambassadør, tlf.: 26 12 39 88