Spring til indhold
Nyhed

Odense er værtsby, når Kronprinsparret uddeler priser

28-08-2019

Når markante indsatser inden for kunst, kultur og socialt arbejde skal hædres med Kronprinsparrets Priser, kommer det i år til at foregå i ODEON i Odense. Showet produceres i samarbejde med DR og sendes live på DR1 lørdag den 2. november kl. 21.00.

D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen indtager lørdag den 2. november scenen i ODEON i Odense for at hædre fremragende præstationer inden for kunst og kultur og sociale indsatser.

Prisuddelingen, der sendes live på DR1, afholdes i skiftende danske byer, og i år er turen kommet til Odense, der er i gang med en ambitiøs transformation fra stor dansk by til dansk storby.

Stærke kulturelle fællesskaber

Store anlægsarbejder og nye markante byggerier på havnen, i centrum og ved Campus præger Odenses bybillede i disse år. Odense har samtidigt en klar vision for en bæredygtig fremtid, hvor den sociale, miljømæssige og økonomiske bundlinje spiller sammen og tilsammen skaber en storby med omtanke, der også placerer sig som nordens største hub for robotter og droner.

Samtidig er Odense en by med stærke fællesskaber på tværs af generationer, hvor byens mange kulturelle tilbud, festivaler og store events er med til at skabe rammerne for det gode liv.

Borgmester Peter Rahbæk Juel siger om Kronprinsparrets Priser:

"Jeg glæder mig virkelig til, at Kronprinsparrets Priser skal uddeles i Odense. Det er en smuk aften, hvor sociale indsatser og den unikke kultur skal hædres. De sociale priser fremhæver, hvor vigtigt det er, at vi er her for hinanden. Det kitter et samfund sammen at være der for hinanden, og i Odense er vi stolte over at kunne danne rammerne om priser til hverdagens helte. Og så synes jeg, at valget af Odense som værtsby viser, at Odense virkelig har svunget sig op til at være en dansk kulturel storby, som kan stå for meget store arrangementer."

Modtagere af stjernedryspriser afsløres


Kronprinsparrets Priser 2019 bliver som de foregående år en festlig aften med kunstneriske indslag centreret om Kronprinsparrets overrækkelse af fire priser. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris bliver først afsløret under showet i ODEON den 2. november, mens de to stjernedryspriser bliver offentliggjort i tiden op til prisuddelingen.

FAKTA

  • Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret.
  • Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.
  • Læs mere om Kronprinsparrets Priser på: www.bikubenfonden.dk/kronprinsparrets-priser

Billetsalg til Kronprinsparrets Priser i ODEON sættes i gang den 2. september kl. 10.00 via Ticketmaster.


Du kan se Kronprinsparrets Priser 2019 på DR1 lørdag den 2. november kl. 21.00 og følge prisuddelingen på DR's, Bikubenfondens og Kongehusets hjemmeside og sociale medier. Du kan også følge prisuddelingen via #kronpriser.

Kontaktinformation

Odense Kommunes pressetelefon 65 51 10 10