Spring til indhold
Nyhed

Odense cykler til arbejde

25-03-2019

Danmarks største motionskampagne for arbejdspladser ruller igen i hele maj måned. VI CYKLER TIL ARBEJDE har været arbejdspladsernes årlige motionskampagne lige siden 1998, og sidste år deltog næsten 60.000 medarbejdere fra i alt mere end 2.000 virksomheder landet over. Tilmeldingen til VI CYKLER TIL ARBEJDE 2019 er åben, og du kan også være med.

 
Odense cykler til arbejde
 
 

Nyd den skønne forårsluft og få smil på læben. Cyklistforbundet og Odense Kommune opfordrer nu alle til at cykle til arbejde hver dag i maj sammen med kollegaerne. Du kan være med på citybike, havelåge, elcykel eller mountainbike - alle cykler er velkomne i VI CYKLER TIL ARBEJDE-dysten om flest cykeldage og attraktive præmier.
 
- Cyklen kan noget, som hverken bilen, bussen eller toget kan. Den vækker dig om morgenen. Den giver dig dagens motion. Den giver dig ro til at klare tankerne efter en lang dag. Med cyklen får du overskud i hverdagen. Ikke så sært, at forskere har kåret cyklister til de gladeste pendlere, fortæller direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.
 

Bliv en del af bevægelsen og vind et rejsegavekort

Motionskampagnen handler om sundhed, trivsel og fællesskab. Som deltager bliver du en del af et hold, hvor I kan hjælpe hinanden, heppe på hinanden, fejre hinanden - og følge med i, hvordan jeres hold klarer sig i forhold til andre hold, virksomheder, kommuner og landsdele. Det er sjovt, og det er motiverende. 
 
- Det handler hverken om at cykle længst eller hurtigst. Alle dage på cyklen tæller, uanset om du cykler kort eller langt, om du cykler hver dag eller blot en gang i mellem, og om du cykler til bus eller tog eller blot den ene vej. VI CYKLER TIL ARBEJDE er for alle, uanset om man er debutant eller erfaren, siger Klaus Bondam.
 
Gevinsten? Ja, den er masser af energi, en sundere krop og simpelthen bare godt humør. Og, ikke mindst, et overflødighedshorn af lækre præmier. 
 
Hvad siger du fx til et rejsegavekort på 10.000 kroner til jer hver på dit hold? Eller lækre cykelhjelme til alle på holdet. Ud over en masse sjov og fællesskab, ja så giver jeres cykelture i hele maj måned faktisk også lodder i jagten på masser af præmier. Alle ture tæller, så det er bare med at komme afsted. 
 
- En cykeltur betyder frisk luft, motion og lidt mere energi i hverdagen. Desuden er det ofte hurtigere at komme frem i myldretiden på sin cykel, så jeg kan kun opfordre alle til at deltage i VI CYKLER TIL ARBEJDE, hvis det er muligt for dem. Jeg er klar over, at bilen er en nødvendighed i manges hverdag med børn og indkøb, men der kan sagtens være dage i ugens løb, hvor cyklen er et hurtigere og bedre valg, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Sådan gør du

Du samler et hold på 4-16 kollegaer og tilmelder jer på kampagnens website www.vcta.dk. Og skulle du have en drøm om at blive kaptajn for dit helt eget cykelhold og få mulighed for at vinde attraktive kaptajnspræmier, så har du chancen nu. 
 
Når jeres hold er tilmeldt, skal I cykle til arbejde (eller til toget eller bussen) så mange dage som muligt i maj måned og registrere alle cykeldage på nettet. Jo flere dage der cykles, desto flere lodder får dit hold til den store lodtrækning om præmierne. Det koster 60 kr. pr. deltager at cykle med, og mange virksomheder betaler deltagergebyret for virksomhedens hold.

 

Vigtige datoer i VI CYKLER TIL ARBEJDE:

26. april:           Sidste frist for tilmelding
1.-31. maj:        VI CYKLER TIL ARBEJDE
10. juni:            Frist for indtastning af holdets cykeldage
11. juni:            Lodtrækning om præmier
14. juni:            Vinderne offentliggøres på www.vcta.dk

 

Logo og pressefoto kan downloades her.
 
VI CYKLER TIL ARBEJDE gennemføres af Cyklistforbundet i samarbejde med Rexona under mottoet 'Bliv en del af bevægelsen.

 

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Odense Kommune, tlf.: 20 91 10 31

Lasse Skou Hauschildt, kampagneleder i Cyklistforbundet, tlf.:  60 13 59 52

Jane Kofod, kommunikationschef i Cyklistforbundet, tlf.: 40 70 83 78