Spring til indhold
Nyhed

Nye medarbejdere skal hjælpe færre arbejdsløse bedre

23-01-2019

Odense Byråd besluttede onsdag at oprette en ny afdeling, der skal sikre bedre hjælp til arbejdsløse på kanten af arbejdsmarkedet. Kodeordene er flere samtaler, individuelle planer og virksomhedspraktikker for de ledige samt markant færre sagsmapper for medarbejderne.

 
Ledigheden i Odense er på det laveste niveau siden 2009, men alt for mange odenseanere står stadig uden for arbejdsmarkedet og kæmper med andre problemer end blot ledighed. Derfor afsatte Odense Byråd i forbindelse med budget 2019 en pulje på 10 millioner kroner årligt til at hjælpe de arbejdsløse på kanten af arbejdsmarkedet. Byrådet besluttede onsdag, at pengene skal bruges på flere medarbejdere.

- Vi skal give en ekstra hjælpende hånd til ledige, som er langt fra arbejdsmarkedet. Vi ved, at det tager tid og ressourcer og desværre kan være svært at nå, hvis man har en bunke af sagsmapper, der hober sig op på skrivebordet. Derfor opretter vi nu en ny afdeling, hvor medarbejderne får mere tid til at hjælpe borgerne bedre, siger rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Brian Dybro.

15 nye medarbejdere forventes ansat i afdelingen, der skal hjælpe arbejdsløse, der står på kanten af arbejdsmarkedet. Arbejdsløse som risikerer langtidsledighed, hvis ikke de får den nødvendige hjælp.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningens egen erfaring samt erfaringen fra flere af landets øvrige kommuner peger på, at den hjælp leveres bedst, når medarbejderne hver især har færre sager at arbejde med og dermed kan fokusere mere på den enkelte. Så kan de afholde flere samtaler og hjælpe med lige det, personen har brug for.

- Vi skal give selvtilliden tilbage til hende, der har mistet troen på egne evner, og hjælpe ham, der skal håndtere både angst og arbejde. Vi taler om mennesker, der kæmper med andre problemer, end at de blot mangler et job, og derfor handler hjælpen ikke kun om beskæftigelse, men også om sociale- og sundhedsmæssige indsatser, fastslår rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Brian Dybro.

Afdelingen kan trække på forvaltningens opkvalificeringsmidler, og får derudover også tilført én million kroner, som kan bruges, hvis der opstår behov for at gøre noget ekstra eller for at prøve noget nyt af.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen går nu i gang med at rekruttere de nye medarbejdere. Afdelingen forventes at være oppe at køre inden sommeren

 
 

Kontaktinformation

Brian Dybro, rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, 2462 1118