Spring til indhold
Nyhed

Ny strategi skal styrke samarbejdet mellem virksomheder og Odense Kommune

22-08-2019

Flere odenseanere skal i arbejde, og virksomhederne skal kunne rekruttere den rette arbejdskraft. Det er ambitionen bag "Strategi for samarbejde med virksomhederne", som Beskæftigelses- og Socialudvalget godkendte i tirsdags. Strategien skal styrke samarbejdet mellem virksomheder og kommune, og den er udarbejdet i tæt samspil med både virksomheder og relevante organisationer.

Strategien skal sætte retningen for forvaltningens virksomhedssamarbejde i de kommende år, og den har to overordnede temaer: Samarbejde om virksomhedernes arbejdskraftsbehov og samarbejde om at få alle med i fællesskabet på arbejdsmarkedet.

 - Vi skal hjælpe flere odenseanere med at komme ind på arbejdsmarkedet, samtidig med, at vi skal hjælpe virksomhederne til at skaffe de rigtige medarbejdere. Den udfordring kan vi kun løfte i fællesskab, og det er vigtigt, at vi som by løfter i flok. Derfor har det også været vigtigt for mig, at virksomhedsstrategien er blevet til i et tæt samarbejde med virksomheder og erhvervsorganisationer. Nu skal vi have omsat strategien i praksis til gavn for alle i byen, siger rådmand Brian Dybro.

Virksomheder og organisationer har været involveret i strategien gennem workshops og høringer, og den involvering har været vigtig for formand i Dansk Industri Fyn, Poul Strandmark:

 - Velfærd og vækst går hånd i hånd. Kommune og virksomheder er derfor hinandens nødvendighed, hvis vi skal sikre den fortsatte velfærd og vækst i Odense. Og derfor skal der være et stærkt samarbejde mellem os, så vi bedst muligt kan finde lige nøjagtig de medarbejdere, der er brug for i fremtiden. Derfor har vi i Dansk Industri Fyn også været glade for at bidrage til arbejdet med virksomhedsstrategien.

Jytte Reinholdt, der er direktør i Fynsk Erhverv supplerer:

- Jeg glæder mig til et styrket samarbejde med Odense Kommune, et samarbejde, der gør, at vi bliver endnu bedre til at finde de rette folk med de rette kvalifikationer. Det bliver afgørende, at vi får skabt et styrket samarbejde, hvor vi løbende sparrer med hinanden, så vi sikrer at den specifikke arbejdskraft, der efterspørges, er til rådighed. Det er netop det, jeg tror på, at virksomhedsstrategien kan være med til at sætte rammen for. Og det er derfor, at vi har været en aktiv del af samarbejdet med den nye strategi.

Du kan læse den nye virksomhedsstrategi - "Strategi for samarbejde med virksomhederne" herunder.

Vedhæftede filer

Kontaktinformation

Brian Dybro, rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen tlf.: 24 62 11 18

Poul Strandmark, formand for Dansk Industri Fyn, tlf.: 26 15 27 33

Jytte Reinholt, direktør i Fynsk Erhverv, tlf.: 29 13 03 30