Spring til indhold
Nyhed

Nu forsvinder pavillonerne ved Paarup Skole

07-07-2019

Henover sommeren begynder By- og Kulturforvaltningen at nedtage den første af tre pavilloner ved Paarup Skole. Det drejer sig om pavilloner, som har været i brug siden 1970'erne, og nu er i meget dårlig stand. Derfor afsatte byrådet i 2019 i alt 48 millioner til at få erstattet pavillonerne på Paarup og andre skoler med nye løsninger.

 
 
Skoleleder Tina Skelgaard og skolebestyrelsesformand Søren Smedegaard

Skoleleder Tina Skelgaard og skolebestyrelsesformand Søren Smedegaard

 
 

De var egentlig kun tænkt som en midlertidig løsning for 30-40 år siden, men pavillonerne på Paarup Skole blev reelt til permanente klasselokaler. I dag er de nedslidte og utætte, og det giver både børn og personale et dårligt arbejdsmiljø.

Samme situation findes på andre skoler i Odense, og derfor afsatte byrådet i forbindelse med budget 2019 i alt 48 millioner i perioden 2019-2022 til udfase de gamle pavilloner. Henover sommeren går arbejdet derfor i gang på Paarup Skole.

- En udskiftning af pavillonerne har været på min og forvaltningens ønskeseddel længe, og jeg er utrolig glad for, at byrådet fandt penge til, at vi kan komme i gang. Det fortjener børnene og de voksne. Nu begynder vi på Paarup Skole, og så fortsætter vi i de kommende år med de pavilloner, som er i dårligst stand, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

By- og Kulturforvaltningen har fået screenet og prioriteret alle pavilloner på skoler- og dagtilbud, og udover Paarup Skole har fire skoler pavilloner, som er "under middel stand".

På den ene skole vurderer ledelsen, at pavillonerne kan fjernes, og at aktiviteterne kan flyttes til selve skolen efter mindre ombygninger, mens det er vurderingen på de øvrige skoler, at pavillonerne skal erstattes med nyt byggeri.

Arbejdet på Paarup Skole forventes afsluttet næste år i uge 8, hvorefter der i alt er blevet erstattet i 636 m2 pavilloner med 270 m2 nyt byggeri på skolen, og skoleleder Tina Skelgaard glæder sig til de nye muligheder.

- Det kommer til at betyde rigtig meget. Fremover kan vi give eleverne langt bedre læringsmiljøer, og vi får mulighed for at samle vores børnemiljø på skolen. Tidligere har tredje årgang været for sig selv i pavillonerne, men det bliver ændret nu. Samlet set giver ombygningerne gode pædagogiske muligheder, så det er meget glædeligt, at vi kommer af med pavillonerne, siger Tina Skelgaard.

Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige hvilken skole, der bliver den næste.

 
 

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31

Birthe Papsø, chef for Ejendom, tlf.: 40 43 27 17

Tina Skelgaard, skoleleder på Paarup Skole, tlf.: 30 12 20 40