Spring til indhold
Nyhed

Indstil din kandidat til årets Ildsjælepris

02-05-2019

På den nationale frivilligdag bliver der traditionen tro uddelt fem priser til foreninger og frivillige i Odense. Den store fejring foregår den 27. september, og det er allerede nu muligt at indstille kandidater til priserne.

 
 
Ildsjæleprisen 2019
 
 

Hvert år fejrer Odense Kommune det frivillige sociale arbejde i byen med uddeling af Ildsjæleprisen samt fire yderligere priser: Kickstarteren, Holdspilleren, Den bæredygtige og Stjernen.

Arrangementet sker i samarbejde med Odenses frivillige sociale foreninger ved den årlige FrivilligGalla, hvor foreningerne og de frivillige bliver fejret med middag, underholdning, musik og naturligvis prisuddelingen. I år bliver FrivilligGalla afviklet den 27. september på Posten i Odense.

Indstillingen er åbnet

Alle har mulighed for at indstille lige så mange kandidater, som de vil - både til Ildsjæleprisen og de fire øvrige priser.

Du kan indstille dine kandidater på www.odense.dk/ildsjæleprisen frem til 18. august.

På baggrund af indstillingerne vil et udvalg af medarbejdere i Odense Kommune udpege tre nominerede til Ildsjæleprisen. Vinderen bliver fundet på baggrund af en skriftlig afstemning blandt deltagere til FrivilligGalla. De øvrige vindere bliver udpeget af udvalget.

De fem priser

Det er Odenses borgmester, som uddeler Ildsjæleprisen, mens de øvrige priser bliver uddelt af de fire rådmænd.

  • Ildsjæleprisen er aftenens hovedpris og gives til en frivillig social forening/organisation, der har udmærket sig særligt i det seneste år.
  • Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd.
  • Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger. (ny pris fra 2019)
  • Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.
  • Stjernen hylder en enkelt person for en mangeårig frivillig social indsats.

Odense Kommune har uddelt Ildsjæleprisen siden 2007. Senere - i 2017 - kom yderligere fire priser til, og uddelingen blev slået sammen med FrivilligGalla.

- FrivilligGalla er en vidunderlig anledning til at fejre Odenses mange frivillige foreninger, der løfter et socialt ansvar. Det er også her, at vi som kommune uddeler fem priser som en anerkendelse af den store indsats, der bliver gjort. Jeg håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at indstille, for det synes jeg, at foreningerne fortjener, siger leder af Center for Civilsamfund Christina Hundahl.

Sidste års vindere

  • Ildsjæleprisen: Vollsmose Boxing, der med boksning i centrum har givet et konstruktivt alternativ til rodløse unge mænd på kanten af loven.
  • Stjernen: Hanne Syrak for sit vedholdende engagement i bl.a. Børns Voksenvenner, Bolbro Brugerhus og Frivilligcenter Odense.
  • Kickstarteren: Familieforeningen Skt. Klemens har hjulpet udsatte familier i lokalområdet, ved at bygge bro og nedbryde fordomme på tværs af boligområder.
  • Holdspilleren: Venligboerne og Næstehjælperne for i fællesskab at skabe et socialt samlingspunkt for både flygtninge og økonomisk trængte i et lokalområde, hvor Odense Kommunes medarbejdere havde opdaget et stort behov.
  • Den bæredygtige: Ny pris fra 2019. (Prisen erstatter "Drivkraftsprisen", der sidste år blev givet til Åbent Sind for sit arbejde med at sprede gejst og glæde blandt brugere og frivillige.)

Hvis der er medier, som ønsker at tale med sidste års vindere, kan Center for Civilsamfund formidle kontakten.

 
 

Kontaktinformation

Christina Hundahl, leder af Center for Civilsamfund, tlf.: 51 48 07 56

Sigrid Marie Skjøde Bolet, frivillighedskonsulent, tlf.: 51 17 22 56