Spring til indhold
Nyhed

Gaming, kvindelige tech-talenter og en rullende legoklods med hår.

03-12-2019

Årets ODINCON finder sted i Odense 6.-8. december. Igen i år med stærkt sammenspil mellem esport og ESL's Pro League finalekampe og Odenses ambition om at blive verdens førende robotby.

Over 20.000 mennesker samles i weekenden til årets store esport event ODINCON i Odense. Millioner af fans verden over vil se med, når 16 af verdens bedste esport-hold, herunder danske North og Astralis, dyster om en samlet præmiesum på over 5.000.000 kroner og den prestigefyldte titel som vinder af ESL ProLeague. 

Samspillet mellem esport og Odenses ambition om at blive verdens førende robotby er stærkere end nogensinde. Adgangen til de mange millioner esportfans giver partnerskabet Odense Kommune, Odense Robotics og Technology Denmark mulighed for at brande Odense som robotby og dermed bidrage til at løse branchens rekrutteringsudfordringer. 

Herunder ses nogle af de aktiviteter, der finder sted de tre dage. 

Fredag d.6. december

12.00:    

Forsvarsminister Trine Bramsen besøger ODINCON og hører nærmere om hvordan esport, gaming og arbejdet med at tiltrække talenter til robot- og techindustrien kan hjælpe Forsvaret. 

13.00:    

'Talent attraction'. Ti Odenseanske robot- og techvirksomheder står klar til speed dating med 50 interesserede kandidater.


Lørdag d.7. december
 

10.00:    

Konkurrencevinder besøger virksomheden INROTECH og får en rundtur i Odense. 
Odense Kommune lavede en international kodekonkurrence for på en alternativ måde at imødekomme rekrutteringsudfordringen i branchen. Vinderen er cubansk og studerer i Barcelona. 
 

12.00: 

Konkurrence med kvindelige tech-studerende fra seks af landets universiteter. 
For første gang mødes det kvindelige 'IT-landshold'. Udvalgte kvindelige IT-studerende fra hele landet mødes til case løsning på ESL. Casen er problemstillinger i forbindelse med ESL, som skal løses i fællesskab. Der er repræsentanter fra: DTU, Københavns Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og UCL. Alle deltagere er nøje udvalgt af uddannelserne.

12.00:    

Diggipippi afholder workshop med 5-20 deltagende piger.

Digipippi er en frivillig forening, der siden 2015 har arbejdet på at gøre teknologi sjovt og tilgængeligt for piger ml. 7-13 år i hele Danmark. Bl.a ved at få en pyntet legoklods til at rulle. Også åbent søndag.

 

Søndag d.8. december

14:00:    

Netværksevent hvor godt 80 studerende fra uddannelsessteder på Fyn er inviteret ind til at snakke med deltagende virksomheder i uformelle rammer. Technology Denmarker vært.


15:00:    

Odense Robotics karrierechat med fire medarbejdere fra Gibotech, Mobile Industrial Robots, Universal Robots og Fishi Robotics, der interviewes på TRTO Scenen. 

Desuden kan man begge dage finde 'Nerdy Girls' workshop, der skal give piger og unge kvinder et indblik i og lyst til at kaste sig ud i kodning, robotteknologi mm. Det ligger i tråd med standen 'Børnene i robotbyen', der fortæller om Odense Kommunes nye strategi 'Verdens bedste robotby - strategi for dannelse og uddannelse i børnehøjde'. 

Praktiske oplysninger: 

  • ESL kampene begynder kl.16.00 alle dage. Dette kræver særskilt presseakkredittering. 
  • Odincon åbner for publikum kl.12.00 alle dage. 
  • Læs mere på www.trto.co   
Kontaktinformation

Yderligere oplysninger og spørgsmål kontakt:
Kommunikationskonsulent Christina Jo Larsen, chjla@odense.dk , 51 36 00 41.