Spring til indhold
Nyhed

Fra mormor-mad til biavl på tværs af generationer

08-04-2019

60 forskellige projekter har fået bevilliget penge til initiativer, der skal bringe generationerne sammen. De forskellige projekter har modtaget fra 1.000 kroner og op til 100.000 kroner til at gennemføre deres aktiviteter. I alt er der givet støtte for godt 1,9 millioner kroner.

 
 
Generationspagt
 
 

For andet år i træk har Odense Kommune, gennem "En stærk Generationspagt", givet penge til projekter, som skal bringe børn og ældre tættere sammen gennem fælles aktiviteter. Foreninger, institutioner og borgergrupper kunne frem til 17 marts ansøge penge inden for følgende fire hovedkategorier:
 

  • Generationsmøder mellem kommunens institutioner
  • Generationsmøder om fælles aktiviteter i lokalområder
  • Ældres fortælling og overdragelse af livsvisdom til børn og unge
  • Familien som omdrejningspunkt for generationsmøder 

I år har 60 projekter fået bevilliget penge fra puljen på 2 millioner kroner.

- Sidste år gav vi penge til 44 projekter, der alle skabte livsglæde og hygge mellem generationerne. Nu fortsætter vi i år med hele 60 store og små projekter, som kan skabe bånd mellem generationerne. Der er tydeligvis en masse gode og kreative kræfter derude, hvilket også afspejler sig i de mange forskellige typer projekter, der har fået støtte. Det spænder vidt fra idrætsaktiviteter og "mormor-mad" til legedage, biavl og naturpleje. Vores håb er, at pengene igen i år kan være med til at igangsætte nogle varige generationsmøder, som kan fortsætte mange år endnu, siger ældre- og handicaprådmand, Søren Windell (K), og børn- og ungerådkvinde, Susanne Crawley Larsen (R).

Der er blevet uddelt i alt 1,9 millioner af de 2 millioner kroner, der blev afsat i år. De sidste 100.000 vil, sammen med ubrugte 250.000 fra sidste år, blive uddelt til mindre projekter senere på året.

Vedhæftet er listen over alle projekterne. 

 
 

Vedhæftede filer

Oversigtsskema for generationspagten 2019.pdf   Kontaktinformation