Spring til indhold
Nyhed

Davinde Sø får kvalitetsstempel for rent badevand

24-05-2019

Som et af blot otte steder i Danmark har Davinde Sø fået udmærkelsen 'Badepunkt'. Det er en garanti for det reneste badevand, god sikkerhed og unikke oplevelser inden for frilufts- og kulturliv.

 
 
Davinde Sø
 
 

Hvis du i løbet af sommeren trænger til en frisk dukkert i noget af Danmarks reneste badevand, kan du med fordel tage til Davinde Sø sydøst for Odense. Søen har nemlig officielt har fået udmærkelsen 'Badepunkt'. Det er Friluftsrådet, som står bag det nye kvalitetsstempel, der foreløbig kun er givet otte steder i landet.

Det eneste badepunkt på Fyn er Davinde Sø, hvor vandkvaliteten altså hører til i den absolutte topklasse i den tidligere grusgrav. Et badepunkt er, akkurat som det blå fag, gæsternes garanti for rent vand og god sikkerhed, men altså også andre oplevelser inden for frilufts- og kulturliv.

- I Odense er vi velsignet med vand og natur. Vi har både fjorden og åen, men vi har altså også Davinde Sø, som er noget særligt. Søen har fået Friluftsrådets kvalitetsstempel som et af kun otte "badepunkter" i Danmark. Det er en garanti for badevand af højeste kvalitet, og det kan vi godt tillade os at være stolte af, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen Jane Jegind (V).

Spændende friluftsliv

Foruden det rene badevand og fokus på sikkerhed stiller Friluftsrådet krav om, at der skal være andre oplevelser inden for kultur- og friluftsliv. Det er der rigeligt af i området, hvor man både kan løbe, ride, sove i shelter, leje en kano og fiske efter nogle af søens store gedder og karper.

- Det er de færreste storbyer, der har et lignende naturområde i sin baghave. Davinde Sø har en lang historie som grusgrav med tilhørende industri, men området har udviklet sig til en naturoplevelse. I stedet for gravemaskiner finder vi masser af muligheder for at komme ud under åben himmel og nyde den friske luft. Jeg håber, at rigtig mange vil få glæde af området, siger Jane Jegind.

Badesæsonen begynder lørdag den 1. juni klokken 11, hvor rådmanden fra By- og Kulturforvaltningen vil være til stede for officielt at åbne Davinde Sø som et badepunkt. Alle interesserede er velkomne til at møde op og gå i vandet.

Man kan læse mere om Davinde Sø og resten af området på www.oversoeogland.dk

Fakta om Davinde Sø:

 • Søen var oprindeligt en grusgrav, hvor der blandt andet er hentet grus til byggeriet af Storebæltsbroen og Svendborg-motorvejen
 • Der er blevet badet i Davinde Sø i 25 år
 • Siden er der blevet lavet en lavvandszone, hvor børn kan bade trygt og sikkert
 • Andre steder i søen varierer dybden mellem seks og 12 meter
 • Fordi søen er kunstigt anlagt og uden nogle former for tilløb, er vandet meget rent
 • Davinde Sø er derfor i 2019 blevet et 'Badepunkt' som det eneste sted på Fyn
 • Adressen til søen er Davinde Søvej 7, 5220 Odense SØ

Husk de fem baderåd, inden du går i vandet:

 • 1. Lær at svømme
 • 2. Gå aldrig alene i vandet
 • 3. Læs vinden og vandet
 • 4. Lær stranden at kende
 • 5. Slip ikke børnene af syne

Læs mere om badesikkerhed på www.respektforvand.dk

 
 

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31

Jesper Poulsen, Vand og Natur: Tlf.: 21 28 17 59