Spring til indhold
Nyhed

Danmarks hyggeligste julemarked har gammelt og nyt på plakaten

01-10-2019

Der er garanti for julestemning, hygge og søde sager, når H.C. Andersen Julemarkedet 2019 byder velkommen. Fredag den 29. november kl. 15 kommer julen til Odense med gløgg, æbleskiver, klejner, juletræer, børneunderholdning og meget mere.

Julen er hjerternes - og traditionernes - fest, og H.C. Andersen Julemarkedet er ingen undtagelse. Her oplever mere end 50.000 gæster den gode, gammeldags julestemning, når julemarkedet inviterer til jul i det gamle Odense. Det sker fredag, lørdag og søndag i uge 48 og 49.

- Julemarkedet er en dejlig tradition i Odense, og jeg har selv haft mange gode oplevelser mellem boder, hestevogne og julelys. Det er blevet en begivenhed, som generationerne kan samles om, og vi ser, at der kommer gæster langvejs fra for at opleve den særlige stemning, som Odense og H.C. Andersen Julemarkedet kan tilbyde. For mig er markedet en vidunderlig indledning på julemåneden, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Træhytte og juleværksted
Som altid venter mere end 50 boder på gæsterne, og her er der mulighed for at handle store og små julegaver eller forkæle sig selv med smukke og unikke ting. I nogle boder tilbydes der også klejner, julekager friskbagte boller og i andre kan man forsyne sig med varm kakao, gløgg og andre varmende juledrikke. Der er altså rig lejlighed til at smage på julen - og tage lidt af den med hjem.

Således er alt, som det plejer på H.C. Andersen Julemarkedet, men der er også nye hyggelige tiltag at glæde sig til.

Spejlteltet bliver i år erstattet af en stor træhytte med siddepladser samt et udendørs areal med flis, gran, overdækkede borde og bænke.

Der er også indgået et samarbejde med Happy X-mas Trees, som vil lave en "julecamino" med store kunst-juletræer gennem byen, og på selve markedet afholder de et juleværksted, hvor alle kan pynte små udgaver af kunsttræerne. De store kunsttræer, som bl.a. byens skoler har været med til at udsmykke, bliver efterfølgende aktioneret bort og pengene går til at plante træer i verden. Ud over "julecaminoen" vil de også have et kreativt værksted med.

På fredage og lørdage kan gæsterne også opleve en helt ny performance med lys og lyd skabt til H.C. Andersen Julemarkedet. Det er gruppen Det Andet Scenarie, som blandt andet har optrådt på Heartland, der vil skabe et magisk optog baseret på eventyret om Ole Lukøje.

Børneaktiviteter
Der er altså lagt op til oplevelser for børn og voksne i alle aldre, men børnene får dog i år deres helt eget område på pladsen ved Odeon og Koncertsalen. Her vil der være mini-pariserhjul og mini-karrusel, sjove tombolaer og tivoli-leg, H.C. Andersen-fortællinger i en nyetableret hule samt masser af mulighed for leg og hygge blandt grantræer, julelys og træstubbe. Cirkus Flik Flak og musikgruppen ÆSKEN sørger for underholdningen på børnejulemarkedet.

De forskellige kunstværker, som er med til at gøre H.C. Andersen Julemarkedet endnu mere magisk, er skabt i samarbejde med gruppen Fletværket.

Møntergården har naturligvis også en stor rolle på julemarkedet, og museet er klar med en masse spændende aktiviteter for børn og familier.

H.C. Andersen Julemarkedet 2019 bliver afholdt på følgende dage:

  • Fredag den 29. nov. kl.15-19
  • Lørdag den 30. nov. kl.10-18
  • Søndag den 1. dec. kl.10-17
  • Fredag den 6. dec. kl.15-19
  • Lørdag den 7. dec. kl.10-18
  • Søndag den 8. dec. kl.10-17
Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
Kristina Sjögreen, kulturkonsulent, tlf.: 51 77 73 45

Henrik Kragh, kulturkonsulent, tlf.: 21 39 49 65