Spring til indhold
Nyhed

Civicas naboskabspulje giver 25.000 kroner til Odense-drenge med visioner for deres boligområde

13-11-2019

I to år har en drengegruppe fra det udsatte boligområde Rising i Odense deltaget i et forløb omkring personlig udvikling. Nu anerkendes deres indsats af boligforeningen Civica, der netop har tildelt gruppen 25.000 kroner. Pengene skal drengene bruge til at forskønne deres boligområde.

Foto: UngOdense

I mere end to år har Ungdomsskolen i Odense Kommune, UngOdense, kørt et MILIFE-forløb for en gruppe unge drenge fra Rising-kvarteret. De unge har hver tirsdag fra kl. 17-20 frivilligt arbejdet med at styrke deres personlige og sociale kompetencer. I forløbet har de bl.a. arbejdet med emner som anerkendelse, demokrati, personlige værdier, kommunikation og kropssprog, selvværd samt hvordan de selv kan bidrage til at løfte området ud af ghettolisten.

Monzer Dodar, der er ungdomscentermedarbejder i UngOdense og MILIFE-underviser, fortæller, at projektet er en succes. Hele gruppen af unge har rykket sig markant personligt, socialt og i skolen, og gruppen har desuden en positiv afsmitning på andre unge i området, i skoleklasserne og i drengenes familier. 

Civica støtter op om Rising-drengene
Det var via et udviklingsprojekt med fokus på børnedemokrati og manglen på udeområder for unge i Rising, at den almene boligorganisation, Civica, først fik øjnene op for drengenes positive udvikling og deres dedikation til deres lokalområde. Så da drengene søgte om midler til at istandsætte ét af de primære mødesteder for børn, unge og voksne i kvarteret, besluttede Civicas bestyrelse at tilgodese deres ansøgning.

Af de seks ansøgergrupper, som lørdag den 9. november blev tildelt midler fra Civicas Naboskabspulje, fik MILIFE-drengene æren af at modtage det største beløb på 25.000 kr. til deres projekt. 

- Det er en fornøjelse at bakke op om unge mennesker, som har håb og drømme for deres kvarter, og som ønsker selv at lægge kræfterne i for at nå i mål - til gavn for langt flere end dem selv. De fortjener anerkendelsen, og forhåbentlig vil unge mennesker i andre almene boligområder lade sig inspirere af drengenes gåpåmod, siger Flemming Jensen, formand for Civicas organisationsbestyrelse.

- De unge drenge fra Rising-kvarteret har grebet bolden og taget et medansvar for det område, hvor de selv bor. Jeg håber, at de vil passe på hinanden og deres naboer, så de kan fortsætte vejen mod at blive gode rollemodeller for andre børn, unge og familier i området, siger Susanne Crawley Larsen, der er børn- og ungerådmand i Odense.

Vil renovere favoritsamlingspunkt

Drengegruppen fik den glædelige nyhed overbragt af Civica et par dage i forvejen.

- MILIFE-holdet og jeg er rigtigt taknemmelige for denne pris. Det er som en drøm, der går i opfyldelse. Vi har altid gerne ville blive anerkendt, men vi havde aldrig forventet sådan en anerkendelse. Vi siger tusind tak for det her, siger Saim, der deltager i MILIFE-gruppen.

De 25.000 kroner skal blandt andet bruges til, at drengegruppen til foråret kan renovere overdækkede bord- og bænkesæt, som både de og beboerne i området ofte samles omkring, bore nye askebægre op, sørge for hyggebelysning, samt være værter ved en genindvielse for hele kvarteret.

Fakta om MILIFE
MILIFE er et undervisningskoncept, som henvender sig til børn og unge fra mellemtrinnet til ungdomsuddannelserne. MILIFE ønsker at bidrage til, at børn og unge får et bedre selvværd, sikre at de kan lære sig selv at bedre kende for at kunne forstå og håndtere deres følelser og tanker på en god og ansvarsfuld måde og ikke mindst hjælpe dem til, at de føler sig ligeværdige og værdifulde som de er. 
UngOdense har arbejdet med MILIFE i ungdomscentre, folkeskoleklasser mm. siden 2016.

Kontaktinformation

Flemming Jensen, formand for organisationsbestyrelsen i Civica, flemming.uffe@gmail.co
Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand, 30604419, sucl@odense.dk
Monzer Dodar, ungdomscentermedarbejder, UngOdense, 28107596, monz0011@appsodense.dk