Spring til indhold
Nyhed

Årets ildsjæle bliver belønnet som aldrig før

24-06-2019

Den 27. september bliver der uddelt fem priser til foreninger og frivillige i Odense, og alle kan indstille kandidater. Nu betyder opbakning fra sponsorer, at der er et ekstra økonomisk skulderklap til vinderne. Det er første gang, at der bliver uddelt penge ved FrivilligGalla.

 
 
27. september 2019 kåres årets Ildsjæle i Odense
 
 

Odense har heldigvis mange ildsjæle, som hver dag gør byen til et bedre sted. De bliver fejret hvert år - på den nationale frivilligdag - hvor Odense uddeler fem priser, som går til foreninger og personer, som gør en forskel for Odenses udsatte og sårbare borgere.

I år finder uddelingen sted på Posten den 27. september, og som noget nyt bliver der også uddelt et pengebeløb til vinderne.

Vinderen af hovedprisen - Ildsjæleprisen - modtager overskuddet fra Kulturmaskinens Julegalla 2019. Faktisk har sidste års vinder, Vollsmose Boxing, allerede fået glæde af den nye model, da overskuddet fra sidste års julegalla efterfølgende er blevet overrakt til dem. Sidste år lød overskuddet fra julegallaen på 59.000 kroner, men det er selvfølgelig for tidligt at spå om, hvad årets overskud bliver.

De øvrige priser bliver også hædret med mere end æren. Cityforeningen sponsorerer tre gange 5.000 kroner til vinderne af priserne Kickstarteren, Holdspilleren og Den bæredygtige, mens vinderen af Stjernen - en ærespris til en enkelt person - får billetter til flere af byens sports- og kulturoplevelser.

Det vækker glæde hos by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), at private støtter op om de frivillige.

- Jeg er utrolig glad for, at byens kultur- og erhvervsliv bakker op om ildsjælepriserne. Dermed anerkender de den store betydning, som Odenses mange frivillige har for udsatte og sårbare mennesker i byen. Jeg håber, at vi kan udvikle på samarbejdet mellem frivillige foreninger, erhvervsdrivende og kommune, for vi kan gøre meget mere for disse borgere, hvis vi hjælper hinanden, siger Jane Jegind.

Arrangementet sker i et samarbejde mellem Odense Kommunes Center for Civilsamfund og  Odenses frivillige sociale foreninger ved den årlige FrivilligGalla, hvor foreningerne og de frivillige bliver fejret med middag, underholdning, musik og naturligvis prisuddelingen. I år bliver FrivilligGalla afviklet den 27. september på Posten i Odense.

Indstillingen er åbnet

Alle har mulighed for at indstille lige så mange kandidater, som de vil - både til Ildsjæleprisen og de fire øvrige priser.

Du kan indstille dine kandidater på www.odense.dk/ildsjæleprisen frem til 27. august.

På baggrund af indstillingerne vil et udvalg af medarbejdere i Odense Kommune udpege tre nominerede til Ildsjæleprisen. Vinderen bliver fundet på baggrund af en skriftlig afstemning blandt deltagerne til FrivilligGalla. De øvrige vindere bliver udpeget af udvalget.

De fem priser

Det er Odenses borgmester, som uddeler Ildsjæleprisen, mens de øvrige priser bliver uddelt af de fire rådmænd.

  • Ildsjæleprisen er aftenens hovedpris og gives til en frivillig social forening/organisation, der har udmærket sig særligt i det seneste år. 
  • Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd.
  • Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger. (ny pris fra 2019)
  • Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.
  • Stjernen hylder en enkelt person for en mangeårig frivillig social indsats.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
Sigrid Marie Skjøde Bolet, frivillighedskonsulent i Center for Civilsamfund, tlf.: 51 17 22 56