Spring til indhold
Nyhed

150.000 kroner til læseprojekt for Vollsmoses yngste skoleelever

20-12-2019

Kulturministeriet har tildelt 150.000 kroner fra Læselystpuljen til projektet "5240 Bogboost", som er et samarbejde mellem Vollsmose Bibliotek og Abildgårdskolen. Formålet er at styrke læselysten blandt bydelens yngste skoleelever gennem forskellige initiativer.

Læsning er både indgangen til eventyrlige verdener og store oplevelser samt - på sigt - drømmeuddannelsen. Derfor er det vigtigt at få skærpet læselysten hos børn, så de bliver sikre læsere. Det skal "5240 Bogboost" hjælpe med.

Projektet er et samarbejde mellem Vollsmose Bibliotek og Abildgårdskolen, og det har netop fået tildelt 150.000 kroner fra Kulturministeriets Læselystpulje.

Målgruppen er Vollsmoses yngste skoleelever, og midlerne skal bruges til følgende indsatser:

  • Etablere en bogsamling og et hyggeligt læsested i samskabelse med børnene i Abildgårdskolens SFO
  • Lave aktiviteter med udgangspunkt i børnelitterære universer
  • Få gang i en læseklub på biblioteket.
  • Et trygt og rart sted for børnene at være sammen med nærværende frivillige læsemakkere.

"5240 Bogboost" kan således skabe et børnehelle i en bydel, der vil være præget af store fysiske forandringer i de kommende år. Hos By- og Kulturforvaltningen glæder by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) sig over, at projektet har fået opbakning.

- Vi ved, at læsning fungerer som en indgang til spænding, morskab og fordybelse. Samtidig giver læsningen også adgang til viden. Derfor er det så vigtigt, at vi hjælper børnene til at blive gode læsere, og jeg er glad for, at Kulturministeriet også kan se værdien af "5240 Bogboost", som jeg er sikker på, at mange børn vil få glæde af, siger Jane Jegind.

I Børn- og Ungeforvaltningen ser rådmand Susanne Crawley Larsen (B) også gode perspektiver i projektet.

- Det er vigtigt at blive en god læser, når man senere i livet skal tage en uddannelse. Men ordenes verden har også betydning nu og her, for ord baner vejen for at kunne være sammen med andre mennesker på en rar måde, siger Susanne Crawley Larsen.

Nu bliver det op til Vollsmose Bibliotek og Abildgårdskolen at få boostet læselysten, og den opgave ser bibliotekschef Kent Skov Andreasen frem til.

- Det er med stor tilfredshed, at vi er blandt modtagerne af de meget eftertragtede projektmidler til Biblioteker og SFO for at styrke læselysten blandt børn og unge. Det passer fantastisk ind i det fokus, vi har på netop børns læsning og netop i tæt samarbejde med SFO'erne, skoler og børnehaver. Vi glæder os til at vi kan starte "5240 Bogboost" og vil bruge det som en model for nye læse- formidlingsformer i de kommende år.

Læselystpuljen er en del af Kulturministeriets læselystindsats, hvis formål er at styrke børns læselyst og åbne op for sociale læsefællesskaber i skolernes fritidstilbud. Ud over puljen igangsættes der i 2020 en kortlægning af allerede eksisterende indsatser og projekter med fokus på børns læselyst.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand, tlf.: 30 60 44 19
Kent Skov Andreasen, bibliotekschef, tlf.: 20 12 44 00