Spring til indhold
Nyhed

Unge fra Vollsmose skal lære mere om arbejdslivet på OUH

16-01-2018
 

Hvad laver en håndværker på et hospital, hvordan er livet som sygeplejerske, og hvad skal der til for at blive redder?

Alt det og meget mere får unge fra Vollsmose mulighed for at få styr på, når de den 17. januar 2018 er inviteret til uddannelsesdag på Odense Universitetshospital.

 
 

Unge fra fem 9. klasser i Vollsmose er onsdag sammen med deres forældre inviteret indenfor på OUH til en dag, hvor de får mulighed for at lære mere om de mange forskellige stillinger, OUH rummer.

Dagen er et samarbejde mellem OUH og UUO - Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn. Her er rådmand Brian Dybro formand for bestyrelsen - det såkaldte Centerråd.

- Det er vigtigt, at vi får vist både de unge i Vollsmose og deres forældre, at det ikke kun er læger og sygeplejersker, der arbejder på OUH. Det er en arbejdsplads, der rummer en masse spændende muligheder, siger Brian Dybro.

Universitetshospitalet er Fyns største arbejdsplads, og de ansatte har en bred vifte af uddannelser bag sig. Derfor er det et oplagt sted at vise de unge og deres forældre, hvad der er af muligheder. Både med en videregående uddannelse og med de erhvervsuddannelser, der er vejen ind til de mere skjulte jobmuligheder, der findes på OUH.

- En erhvervsuddannelse kan bruges til rigtig mange ting, og det er vigtigt, at vi viser det. Vi skal vise, at der selvfølgelig er brug for læger, men at der også er brug for tømrere og elektrikere og smede. At der er brug for fysioterapeuter og catere og alle de andre, der får OUH til at fungere hver dag, siger Brian Dybro.

Og netop det med at få vist mulighederne frem er vigtigt, fortæller Moustapha Loutfi Abou Taha, der er vejleder i UUO.

- Vi ved, at det ikke er nok bare at fortælle, hvad der findes af muligheder. De skal ud og opleve det og se det selv. Derfor har vi lavet et samarbejde med OUH, så forældrene og de unge sammen kan se de forskellige fag og erhverv, der findes sådan et sted, siger han.

Det skal være med til at give forældrene og de unge en mulighed for at tale sammen om det danske uddannelsessystem, for det er ikke alle forældrene, der kender lige godt til det:

- De får muligheden for at kunne tale sammen om fremtiden og de muligheder, der er. Det er nemlig ikke altid noget, der bliver talt om i hjemmet. Forældrene spørger måske, om det gik godt i skolen, eller hvad den unge vil være, men så stopper det der, fortæller Moustapha Loutfi Abou Taha.

- For nogle er en erhvervsuddannelse en anden- eller tredjeprioritet, uden de egentlig kender til de muligheder, sådan en giver. Derfor giver det mening, at de kan få et indblik ind i, hvad man også kan bruge sådan en til, når man arbejder et sted som OUH, siger vejlederen.

Det er andet år, Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn og Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus arrangerer uddannelsesdagen. Den finder sted 17.1.18 fra 9.30 til 13 på OUH.

De unge kommer fra de to folkeskoler i Vollsmose samt den private, muslimske friskole Roser Skolen.

 
 
Kontaktinformation

Brian Dybro, rådmand og formand for Centerrådet: 2462 1118

Moustapha Loutfi Abou Taha, vejleder i UUO: 2488 5659