Spring til indhold
Nyhed

Odenseanere mødes igen til Familiedag på Fyens Væddeløbsbane

03-05-2018
 

Hestevæddeløb, ponyridning, musik fra Hjalmer og Lenny & Waqas fra Outlandish. Alt det og mange flere aktiviteter for hele familien danner rammen, når Fyens Væddeløbsbane igen slår dørene op til Familiedagen lørdag den 5. maj.

 
 

Med Familiedagen inviteres nye og gamle odenseanere til at mødes på tværs af alder, hudfarve og kultur til en festlig dag på væddeløbsbanen fyldt med aktiviteter for både små og store. Sidste år lagde mere end 3000 besøgende vejen forbi Fyens Væddeløbsbane.

- Det var dejligt at se, hvordan mennesker fra alle dele af Odense og faktisk også flere dele af verden hyggede sig med hinanden og havde en god dag på væddeløbsbanen. Det glæder vi os til igen i år, siger Jørn Borch, der er bestyrelsesformand på Fyens Væddeløbsbane.

En festlig dag, hvor alle kan være med

Når dørene til væddeløbsbanen åbner kl. 11.00, kan de besøgende se frem til en dag med musik, dans, spændende madboder, besøg i hestestaldene, hestevæddeløb, ponyridning og mange andre aktiviteter for hele familien. Det er gratis at komme ind, og igen i år kan de besøgende tage gratis busser til og fra Familiedagen.

Familiedagen er en dag, hvor alle kan være med. Et stærkt samarbejde mellem Odense Kommune, Fyens Væddeløbsbane, frivillige kræfter og sponsorer sikrer, at man som besøgende ikke skal betale entré eller billetpriser for aktiviteterne. Der kan købes mad og drikke på pladsen, men man er også velkommen til at tage sit eget med.

Integration sker i fællesskab

Familiedagen udspringer af Odense Kommunes integrationsstrategi, der bl.a. har som ambition, at alle nye borgere skal få en god start i Odense og blive en aktiv del af samfundet. Når Familiedagen løber af stablen den første lørdag i maj, er det da også med håbet om, at nytilkomne odenseanere skal føle sig velkomne i byen. Rådmand i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Brian Dybro fortæller, at dét at være en del af et fællesskab og at have et netværk er afgørende for, om flygtninge og indvandrere bliver godt integrerede:

- Det er ikke nemt at komme til et nyt land eller en ny by. Derfor har vi i Odense den ambition, at vi vil være den by i Danmark, der er bedst til at tage imod nye borgere. Det er blandt andet Familiedagen en del af. Her kan både nye og gamle odenseanere mødes og have en sjov dag med hinanden, og forhåbentligt få skabt nogle relationer og et netværk, der bidrager til et stærkere fællesskab blandt alle odenseanere.

Familiedagen afholdes den 5. maj på Fyens Væddeløbsbane, Prins Haralds Allé 51 B, 5250 Odense SV. Der vil i løbet af dagen være gratis bustransport til og fra banegården, Vollsmose Torv, Dianavænget, Risingskolen, Korsløkkehaven og Bolbro Brugerhus. Der er gode parkeringsmuligheder for dem, der kommer i bil.

Læs mere, find praktisk information og læs programmet på Facebook.

 
 
Kontaktinformation

For mere information om Odense Kommunes arbejde med Familiedagen kontakt da Ulla Wejdik Bendsen, afdelingsleder i Modtagelse & Integration, Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, tlf. 2048 0355

Jan Arentoft, Fyens Væddeløbsbane, tlf. 2485 9702