Spring til indhold
Nyhed

Odense bobler med nye fællesskaber

14-09-2018

Boblberg er en borger-til-borger-portal med over 80.000 medlemmer fra 25 af landets kommuner heriblandt Assens og Nordfyns. Her kan man som borger oprette opslag i form af "bobler", som inviterer til aktiviteter, interesser, oplevelser og meget mere i fællesskab med andre. Dermed kan Boblberg bringe folk sammen med samme interesser, for eksempel følgeskab til et kulturelt arrangement, en ny madklub, en reservebedste eller en at cykle eller gå sammen med.

- Vi ønsker med dette tilbud at inspirere og invitere borgerne til at bruge deres lokalsamfund og medborgere på nye måder. Erfaringerne fra de andre kommuner, viser, at Boblberg er et godt supplement til de andre platforme, som findes i dag, da alt foregår under trygge og behagelige rammer. Vi ser dette som et af flere tiltag, der skal skabe mere fællesskab og bekæmpe ensomhed i Odense, fortæller Anne Grete Pilgaard, leder af Team frivillighed i Ældre- og handicapforvaltningen.

Der foregår mange forskellige aktiviteter i Odense Kommune, men det er ikke ensbetydende med, at folk har nogen at tage med til disse aktiviteter. Boblberg er gratis at bruge og henvender sig til alle aldersgrupper.

Fokus på borgernes sundhed og trivsel

I Odense Kommune er der stort fokus på mental sundhed, og her er Boblberg det nyeste tiltag, der skal styrke sundheden både fysisk og mentalt blandt borgerne i kommunen ved at tilbyde borgerne en fleksibel mulighed for at være aktive sammen med andre.

-  Forskningen viser, at det er vigtigt for menneskers trivsel og livskvalitet, at de indgår i sociale fællesskaber. Med Boblberg kan vi give de borgere, der ikke er engageret i det organiserede foreningsliv, en mulighed for at komme i kontakt med andre borgere og skabe nye små fællesskaber og relationer forklarer Anne Grete Pilgaard.

Boblberg er baseret på interessefællesskaber. Uanset om du er tilflytter eller indfødt odenseaner, så har du som borger mulighed for at udvide dit netværk og dermed få en endnu bedre trivsel og livskvalitet.

Fakta om Boblberg

Boblberg er en borger-til-borger portal, hvor du kan finde andre at dele din fritid og interesser med i Odense Kommune. Det kan f.eks. være nogle at gå/vandre med, en cykelmakker, medlemmer til en strikke- eller læseklub, kaffeven eller -veninde eller nogle at tage på friluftstur med.

Boblberg benyttes af 25 kommuner, bl.a. Assens, Nordfyn, Esbjerg og København, og har mere end 80.000 medlemmer i aldersgruppen 15 til 94 år.

Boblberg er udviklet i samarbejde med 3 af landets kommuner, 2.500 borgere på tværs af landet samt et stort udsnit af organisationer, som har en berøring med sundhed, kultur, fritid og det frivillige.

Tag et kig på boblberg.dk

 

Kontaktinformation

Anne Grete Pilgaard, leder af Team frivillighed i Ældre- og handicapforvaltningen,

Tlf: 30 94 27 58