Spring til indhold
Nyhed

Hjemløse kan igen få mad, bad og varme om søndagen

03-12-2018

Fra søndag den 16. december kan byens hjemløse igen søge varme og fællesskab hos Kirkens Korshærs varmestue alle ugens dage.

 

Beskæftigelses- og Socialudvalgets medlemmer fra Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og SF har besluttet at fjerne lukkedage på natvarmestuen og sikre, at dagvarmestuen fremover kan holde søndagsåbent i vinterhalvåret. Det sker i forlængelse af Budgetforlig 2019

- Man holder ikke op med at være hjemløs, bare fordi det er søndag, fastslår rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Brian Dybro, og fortsætter:

- Nu sikrer vi vores hjemløse mad, bad, varme og et fællesskab alle ugens dage og det er da det mindste, vi kan gøre, for vores mest udsatte borgere - ikke mindst her i december, hvor vi andre sidder lunt inde ved stearinlysene og radiatorernes varme.

Beskæftigelses- og Socialudvalget har bedt forvaltningen finde ekstra midler i 2018, så lukkedagene kan fjernes allerede fra 16. december i år og hen over julen

- Kulden venter ikke på årsskiftet, så det skal vi naturligvis heller ikke, lyder det fra rådmand Brian Dybro.

Hos Kirkens Korshær glæder man sig over Beskæftigelses- og Socialudvalgets beslutning.

- Vores brugere er rigtig glade for, at der igen er et sted om søndagen, hvor de kan få mad og bad og hvad de nu ellers skal have ordnet. Og vi glæder os over den politiske fokus, der er på de udsatte mennesker, som kommer hos os i Kirkens Korshær, siger daglig leder af dag- og natvarmestuen, Heinz Wolf.

Udover dag- og natvarmestuerne har Beskæftigelses- og Socialudvalget også afsat ekstra penge til Reden, Paraplyen samt Kirkens Korshærs byarbejde. De ekstra midler svarer til de beløb, værestederne blev beskåret med i forbindelse med besparelser i 2015.

 

Penge afsat

Kirkens Korshærs dagvarmestue               267.800,- pr. år fra 2019

                                                              50.000,- ekstra tilførsel 2018

Kirkens Korshærs natvarmestue                111.000,- pr. år fra 2019

Reden                                                     52.623,- pr. år fra 2019

                                                              (svarende til besparelse fra 2015)

Paraplyen                                                34.197,- pr. år fra 2019

                                                              (svarende til besparelse fra 2015)

Kirkens Korshærs byarbejde                      22.806,- pr. år fra 2019

                                                              (svarende til besparelse fra 2015)

Beskæftigelses- og Socialudvalget skal på det kommende udvalgsmøde den 11. december drøfte, hvordan yderligere 75.000 kroner skal bruges til at forbedre indsatsen på de kommunale væresteder

 

Værsteder og sociale tilbud

Kirkens Korshærs dagvarmestue er et sted, hvor borgerne kan komme anonymt. Kirkens Korshær driver dagvarmestuen med økonomisk tilskud til driften fra Odense Kommune. Målgruppen er de mest udsatte borgere i byen.

Kirkens Korshærs natvarmestue er tilbud for personer, der mangler et sted at være om natten. Kirkens Korshær driver natvarmestuen med økonomisk tilskud til driften fra Odense Kommune. Stedet er tænkt som et basalt tilbud om et natligt være- og overnatningssted for byens mest udsatte borgere.

Reden er et dag- og nattilbud til prostituerede kvinder i Odense. KFUKs Sociale Arbejde driver Reden Odense med økonomisk tilskud til driften fra Odense Kommune. Målgruppen er prostituerede kvinder med et stofmisbrug.

Kirkens Korshærs byarbejde er et værestedstilbud. Kirkens Korshær driver værestedet med økonomisk tilskud til driften fra Odense Kommune. Målgruppen er socialt udsatte borgere med misbrug og/eller psykiatriske udfordringer

Café Paraplyen er en alkoholfri cafe, hvor alle uanset alder og status kan komme. På caféen kan borgere bl.a. være del af et socialt fællesskab og få et billigt måltid i caféen. KFUMs Sociale Arbejde driver Café Paraplyen med økonomisk tilskud til driften fra Odense Kommune.

 
 

Kontaktinformation

Brian Dybro, rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, 2462 1118

Heinz Wolf, Leder, Kirkens Korshærs Varmestue, 2810 3196