Spring til indhold
Nyhed

Generator: Studiestartsfest får lokal forankring

09-05-2018
 

Når nye odenseanske studerende til september skal fejre studiestarten, så bliver det lokale kræfter, der står bag arrangementet. Et enigt Økonomiudvalg har valgt, at foreningen We Celebrate Odense skal stå for studiestartsbegivenheden de kommende tre år.

 
 

Studerende og andre festglade odenseanere får også de kommende år mulighed for at deltage i en stor tredages studiestartsfest på Odenses gader, men de næste studiestartsfester vil få en stærkere lokal forankring end hidtil set. Navnet bliver også nyt, fremover hedder festivalen Generator.

Det står klart, efter at Odense Kommune har indgået en aftale med foreningen We Celebrate Odense. Foreningen er stiftet af Studenterhuset, Posten, Ungdomshuset og Warehouse Festival, og stifterne har bred erfaring med at arrangere store events. Det er et enigt Økonomiudvalg, der har peget på We Celebrate Odense.

- Studiestartsfesten er en vigtig festival i en stor studieby som Odense, og derfor er jeg meget glad for, at vi nu har indgået en aftale med en arrangør, der har stor erfaring med events, og som samtidig sikrer en solid forankring i Odenses kreative miljøer. Jeg er overbevist om, at de vil skabe en fantastisk velkomst for de studerende og vil sikre en større synlighed året rundt, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

Det bliver altså nu lokale kræfter, der kommer til at stå for festlighederne, der siden 2014 har været arrangeret af Karrusel ApS.

Aftalen mellem Odense Kommune og We Celebrate Odense er netop blevet underskrevet, og i den ligger også en event omkring vinterens studiestart. Foreningen bag den nye studiestartsfest får et tilskud på 1,5 mio. kr. i 2018 faldende til 1,4 mio. kr. i 2020, og en sponsoraftale på 200.000 kr. årligt fra 2018 til 2020.

- Vi er stolte over at få opgaven med at skabe studiestartsfesten i Odense. Vi glæder os til at skabe en kæmpe fest for byens studerende og sætte vores markante præg på byen den første weekend i september. Festen kommer til at hedde Generator, fordi arrangører, græsrødder og studerende sammen vil generere fest, fællesskab og kreativitet, siger Anja Følleslev, formand i We Celebrate Odense.

Årets studiestartsfest finder sted torsdag den 6/9 til lørdag den 8/9.

 
 
Kontaktinformation

Peter Rahbæk Juel, Borgmester, Odense, tlf. 30 51 31 15

Anja Følleslev, Formand, We Celebrate Odense, tlf. 30 24 37 80,