Spring til indhold
Nyhed

Flere unge odenseanere vil bruge både hænder og hoved

23-03-2018
 

Flere grundskoleelever er begyndt at kunne se de spændende muligheder, der ligger i en erhvervsuddannelse.

 
 

De nyeste tal for tilmelding til ungdomsuddannelserne i Odense viser, at det i år er 16,3 procent af de unge i 9. og 10. klasse, der har valgt en erhvervsuddannelse som førsteprioritet. Det er en stigning på 1,3 procentpoint i forhold til sidste år, og det betyder også, at Odense nærmer sig landsgennemsnittet, der til sammenligning i år har oplevet en stigning på 0,9 procentpoint. Her er det tæt på hver femte - 19,4 procent - der vælger en erhvervsuddannelse.

Det glæder beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF), at flere unge går en erhvervskarriere i møde:

- Det er rigtig dejligt at se, at flere unge har fået øjnene op for erhvervsuddannelserne. Ikke bare fordi de kan føre til rigtig mange spændende job, men også fordi vi ved, at vi kommer til at mangle faglærte i fremtiden. Derfor er det rigtig godt, at flere unge vælger at gå den vej.

Odense Kommune har netop forsøgt at vise erhvervsuddannelsernes muligheder frem for de unge blandt andet i Den Grønne Boks, som i oktober sidste år kunne fejre besøgende nummer 5.000. 37 % af de besøgende ændrede efter besøget holdning og blev mere interesserede i at tage en erhvervsuddannelse.

Da 23 fynske virksomheder åbnede dørene op for elever i 8., 9. og 10. klasse til Åben Virksomhed d. 25. november, kunne elever og forældre få svar på nogle af de mange spørgsmål, der naturligt presser sig på, når de unge står overfor at skulle vælge ungdomsuddannelse. For mere end 42 % af de besøgende havde virksomhedsbesøget indflydelse på elevernes valg af ungdomsuddannelse.

Erhvervspraktik er også et tiltag, der har haft til formål at få flere unge til at vælge en faglært vej. Her har elever fra 6. klasse og op kunne komme i praktik i en virksomhed efter eget valg. Også når eleverne har skulle vælge valgfag, har et valgfagssamarbejde mellem grundskolen og erhvervsuddannelserne åbnet op for mulighederne indenfor erhvervsuddannelsesområdet.

- Jeg håber, at alle unge, der nu har valgt ungdomsuddannelse har gjort det med deres hjerte. Det er vigtigt for mig, at de forfølger deres drømme og ambitioner. Og så er det jo bare godt, hvis det samtidig er til gavn for byen og dens udvikling, siger Susanne Crawley Larsen (R), rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen.

Gymnasiet er fortsat det klart mest populære valg blandt Odenses unge. 77,8 procent har en gymnasial uddannelse som førsteprioritet i år.

 
 
Kontaktinformation

Brian Dybro, rådmand i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, tlf. 2462 1118

Susanne Crawley Larsen, rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen, tlf. 3051 6015