Spring til indhold
Nyhed

eSport rykker ind i Borgernes Hus

12-09-2018
 

Lørdag den 22. september 2018 kl. 10.00-16.00 indvier Borgernes Hus et nyt eSport-område. På dagen afholdes en CS:GO turnering med udvalgte hold fra uddannelsesinstitutioner i Odense samt en eSport-messe, hvor du kan møde relevante aktører inden for eSport-verdenen. Biblioteket inviterer endvidere til en række foredrag om eSport og gaming.

 
 
 
 

eSport bakkes op af stadigt flere danske kommuner, og en af de kommuner, som har gjort allermest for eSporten, er Odense Kommune, der har eSport som et officielt indsatsområde. Det officielle danmarksmesterskab i eSport 2018 blev afholdt på Odense Rådhus, og i december 2017 var Odense vært for sæsonfinalen i den internationale eSport-turnering, ESL CS:GO Pro League Final, som vender tilbage til Odense i december 2018 som en del af eSport-festivalen, Odincon.

Nu tager kommunen et skridt mere med oprettelsen af et eSport-område i Borgernes Hus. Her giver Odense Bibliotekerne unge og voksne mulighed for at stifte bekendtskab med sporten, og der vil blive sat fokus på emner som eSportens betydning for barnets-/den unges udvikling. Samtidigt skal eSport-området også formidle de odenseanske foreningers mange eSport-tilbud, så flere unge kan blive en del af gode, forpligtende fællesskaber.

- Jeg er meget glad for, at Borgernes Hus tager eSporten til sig. Der er tale om en sport og en interesse, som skaber store og værdifulde sociale fællesskaber i Odense og resten af verden. Med eSport-området får endnu flere børn, unge og voksne mulighed for at prøve til, selvom de ikke har det nødvendige udstyr derhjemme, og det kan forhåbentlig give dem kendskab og lyst til at prøve de mange foreninger, som har tilbud på området, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) og fortsætter:

- Det er helt i tråd med ambitionen for Borgernes Hus som et sted med fokus på læring, formidling og fællesskab. På den måde understøtter biblioteket ligeledes den internationale turnering, som Odense igen er vært for i december 2018.

Om eSport-området i Borgernes Hus

Området vil bestå af pladser til 2 x 5 spillere. 10 borde med tilhørende gamer-PC 'er og skærme samt tastatur, mus og hovedtelefoner. Præmissen for anvendelsen af eSport-miljøet i Borgernes Hus er, at man tilmelder sig som et hold bestående af mellem to til fem personer, da området skal facilitere eSport som holdaktivitet.

Program for åbningsarrangementet den 22. september 2018:

10.00-10.30 - Åbning ved Jane Jegind, by- og kulturrådmand

10.00-16.00 - eSport-messe: Mød bl.a. Odense Esport, relevante uddannelsesinstitutioner samt andre eSport aktører

10.30-15.30 - CS:GO turnering med udvalgte hold fra uddannelsesinstitutioner i Odense

10.30-15.30 - Odense Esport afholder konkurrencer og aktiviteter i FORTNITE, FIFA og CS:GO AIM. Alle kan deltage.

10.30-12.00 - Foredrag: Hvad betyder gaming for dit barns udvikling? ved forsker og psykolog Aida Bikic

12.15-13.00 - Foredrag: Hvordan er gamingindustrien opbygget? ved Jens Martinus Pedersen fra Odense Esport

13.15-14.30 - Foredrag: Professionel eSport undervisning - undervisningens praksis med en pædagogisk vinkel ved TrainE

Gratis adgang, men foredragene kræver tilmelding via odensebib.dk

Se odensebib.dk/esport for yderligere information om eSport i Borgernes Hus

Hvad er eSport?

eSport er en betegnelse for udøvelsen af computerspil på konkurrenceplan. Der findes i dag turneringer for hold både på national og international plan. Sporten er vokset meget de seneste år, hvor flere TV-stationer er begyndt at sende live fra de største turneringer. De mest populære turneringer har ofte flere millioner seere fra hele verden.

Flere end 500.000 danskere dyrker regelmæssigt gaming (spiller computerspil offline - eller online med andre), i hverdagen, og stadig flere går skridtet videre og dyrker organiseret eSport i klubber, foreninger eller på arbejdspladsen. Desuden har forskellige skoler og ungdomsuddannelser linjer eller valgfag inden for eSport.

 
 
Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand

tlf.: 20 91 10 31

Anton Helms

afdelingsleder

Odense Biblioteker og Borgerservice

tlf.: 24 65 43 90