Spring til indhold
Nyhed

DR Ultra afholder stort digitalt event for 4. klasserne i Odense

15-08-2018
 
Billede for krea kode camp for børn
 

Foto:Bjarne Bergius Hermansen

 

Under overskriften "Børn skal ikke bare være storforbrugere af teknologi. De skal selv være kreative skabere," afholder DR Ultra i efteråret læringseventet ultra:bit KreaKodeCamps rundt om i landet.

Første event foregår i Odense, hvor alle kommunens 4. klasser i løbet af året deltager i DR's undervisningsforløb ultra:bit.

 
 

Når Odense i september lægger by til DR Ultras første læringsevent, ultra:bit KreaKodeCamp, bliver det med højt tempo, tekniktrick, udfordrende kodeøvelser og en Fortnite-dance-challenge, som skal gøre børnene nysgerrige og give dem lyst til at lege og lære med kreativitet og kodning.

-Børnene skal selv prøve at have fremtiden mellem hænderne og sammen knække koden til sproget bag teknologien, siger kanalredaktør for DR Ramasjang og DR Ultra, Morten Skov Hansen.

KreaKodeCamp bliver taget rigtig godt imod i Odense, hvor samtlige 4. klasser i løbet af skoleåret deltager i DR's læringsforløb om kodning.

-Vi er utrolig glade for, at DR har valgt Odense som værtsby for sit første event. Vi er en robot- og teknologiby, hvor børnene tidligt lærer at tale flydende digitalt, og vi vil hellere end gerne skabe rammerne for, at næste generation kan lære at kode på en sjov måde. Det vil gøre dem til skarpe og kreative skabere, og sådan nogle har vi meget brug for både nu og i fremtiden, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

Børnene i robotbyen
Odense er på mange måder det oplagte valg, og KreaKodeCamp taler direkte ind i Odenses strategi "Børnene i robotbyen".

-KreaKodeCamp er et rigtig godt supplement til alt det andet, vi gør under overskriften "Børnene i Robotbyen". I Odense har vi altid kunnet skabe morgendagens løsninger. Ved at gøre børnene fortrolige med fremtidens teknologi, ruster vi dem til som voksne at være de, der går forrest i deres egen by og i en foranderlig verden, siger børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen.

UCL lægger hus til

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, der er resultatet af sommerens fusion mellem EAL og UCL, lægger hus til eventet og stiller med studerende, som kan bidrage til skoleelevernes faglige udbytte af campen.

-Vi skal med vores uddannelser til pædagog og lærer klæde børn på til fremtidens kompetencer, og det er campen et godt afsæt for. Måske kan vi vente at se nogle af børnene på en af vores uddannelser om 10 år? Det er et vigtigt langsigtet mål med at styrke de digitale kompetencer hos skolebørnene i dag, siger Erik Knudsen, rektor for UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

KreaKodeCamp afholdes i Odense 26., 27., 28. september 2018 og i Aalborg og København i uge 40-43.

Fakta

Projekt ultra:bit er støttet af Industriens Fond og sker i samarbejde med Centre for Undervisningsmidler (CFU). Ambitionen er at flytte børn, så de ikke bare er storforbrugere af teknologi, men selv bliver kreative skabere med brug af teknologi. 65.000 skolebørn modtager i løbet af det nye skoleår en BBC micro:bit, som de skal lære at kode med og dermed blive 'Årgang ultra:bit.

Læs mere her

 
 
Kontaktinformation

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester, tlf. 30513115

Susanne Crawley Larsen (R), rådmand, Børn- og Ungeforvaltningen, tlf. 30604419

Erik Knudsen, rektor, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, tlf.29605988

Louise Kyung Lind, projektleder, DR Samfundsliv, llil@dr.dk, tlf. 23830878