Spring til indhold
Nyhed

Budget 2019 for Børn- og Ungeforvaltningen vedtaget

27-11-2018

Børn- og Ungeudvalget efter ugers politisk debat og mange høringssvar fra forældre og medarbejdere nu besluttet, hvordan Børn- og Ungeforvaltningens budget for 2019 skal se ud.


Med undtagelse af Enhedslisten vedtog alle de øvrige medlemmer i udvalget i dag det forslag, som Socialdemokratiet og Radikale fremlagde for udmøntningen af Budget 2019, med den tilføjelse (på foranledning af Venstre), at decentral ledelse og administration så vidt muligt friholdes. Forvaltningen har også fået til opgave at foretage en analyse af de afledte konsekvenser, som skal forelægges udvalget på næste møde.

Børn- og Ungeudvalget havde til opgave at reducere og omprioritere i budgettet for i alt 43,6 millioner kroner.

Størstedelen af beløbet skal nu findes på ledelse og administration i Børn- og Ungeforvaltningen.

-    Jeg er glad for, at det er lykkedes et klart flertal i Børn- og Ungeudvalget at blive enige. Jeg håber, at det kan skabe ro blandt børn og forældre, der forståeligt nok har været gennem en utryg periode. Jeg er samtidig klar over, at beslutningen ikke bliver let at føre ud i livet. Nu beder vi forvaltningen gå i gang med processen med at finde besparelserne på ledelse og administrationen, så hurtigt og så ordentligt som muligt, siger rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen, Susanne Crawley Larsen.

Dagens beslutning er også en godkendelse af de nye tiltag, der blev aftalt i byrådets budgetforlig for næste år. Et eksempel herpå er, siger Susanne Crawley Larsen, 3,9 millioner til flere sundhedsplejersker med det formål at styrke forebyggelse i de første 1000 dage af barnets liv.

Fakta om udmøntningen af Budget 2019 findes i de vedhæftede filer og i referatet fra mødet, som kommer til at fremgå på odense.dk

 

Vedhæftede filer

Udmøntning af budget 2019.pdf Punkt_3_Bilag_1_BILAG_1_Budgetforlig_2019_udmoentning (1).pdf
 
 

Kontaktinformation

Susanne Crawley Larsen, rådmand, Børn- og Ungeforvaltningen, mobil: 30604419